Bakan Nebati'den yeni asgari ücret açıklaması!

TAKİP ET

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 2023 yılında geçerli olacak asgari ücreti net 8 bin 506 liraya yükselttiklerini hatırlatarak, 'Yeni asgari ücretin başta işçilerimiz olmak üzere tüm paydaşlara hayırlı olmasını dilerim' dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı açıklamada, AK Parti hükumetleri döneminde çalışanların alım gücünün ve refah düzeylerinin iyileştirilmesinin önceliklerinden olduğunu belirterek, “2023 yılında geçerli olacak asgari ücretin belirlenmesinde bir yandan 85 milyonu aşkın vatandaşımızın refahını gözetirken, diğer yandan üretim çarklarının ülke ekonomimizin potansiyelini üst seviyelere taşıyacak şekilde işlemeye devam etmesini sağlıyoruz” dedi.

Enflasyonla mücadeleyi ve enflasyondan vatandaşların olumsuz etkilenmesini engellemeyi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceklerini aktaran Nebati, “Bu yaklaşımla, 2023 yılında geçerli olacak asgari ücreti, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından da açıklandığı üzere net 8.506,80 TL’ye yükseltmiş bulunuyoruz. Böylece asgari ücreti geçtiğimiz Ocak ayına göre yüzde 100, Temmuz ayına göre ise yüzde 54,7 artırmış olduk” ifadelerine yer verdi.

Asgari ücrete yaptıkları artışın Orta Vadeli Program çerçevesinde yüzde 24,9 olarak öngördükleri 2023 yıl sonu enflasyon oranının üzerinde bir seviyeye tekabül ettiğine vurgu yapmak istediğini dile getiren Nebati, “Bildiğiniz üzere, 2022 yılında asgari ücretten gelir ve damga vergisi kesintisini kaldırmış ve bu uygulamayı tüm ücret gelirleri için geçerli kılmıştık. Yeni asgari ücretin başta işçilerimiz olmak üzere tüm paydaşlara hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati