Bakan Nebati'nin kredisini tükettiği açıklamalar!

TAKİP ET

Şanlıurfalı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, göreve geldiği 1.5 yılık süre zarfında yaptığı bazı açıklamalar adeta kredisini tüketme noktasına getirdi.

En son  yaptığı  “Koyun eti dana etine göre daha ucuz, ama kokuyor diye kimse yemiyor” açıklaması ülke gündeminde adeta tartışmaların odağında yer aldı.2 Aralık 2021 günü Hazine ve Maliye Bakanlığına atanan Nureddin Nebati aradan geçen sürede gerçekleşmeyen vaatleri kadar ilginç açıklamalara da imza attı.

İLK POTU FAİZ KARARINDA KIRDI!

Yapısı gereği bağımsız olan Merkez Bankası’nın faiz kararlarını Para Politikası Kurulu alıyor. Fakat Nureddin Nebati, basına ilk demecinde faiz kararından önce duyurarak “Çok hızlı bir şekilde düzelecek ekonomi. Yeter ki bize güvenilsin. Faiz artırmayacağız. Bu işi faiz artırmadan da yapabildiğimizi göreceksiniz” ifadelerini kullandı.

‘BEN HER ŞEYİMİ KAYBEDERİM’

Nebati, göreve geldikten hemen sonra ekonomiyle ilgili yaptığı açıklamada  “Bitersek hep beraber biteceğiz. Kazanırsak hep beraber. Karamsar tablo çizenler var. Hiçbir şekilde bize inanmayanlar. Onlara diyorum ki; Sen maaş alıyorsun. En fazla neyini kaybedersin? Enflasyonun altında ezilirsin. Ama ben bütün varlığımı kaybederim bu iş düzelmezse eğer. 1000 çalışanımız var. 1000 kişiyle beraber bütün varlığımı kaybederim. Ben babadan görme bir insanım. Babamın bana bıraktıklarını kaybederim.” dedi.

‘YARIN BİR ŞEY OLABİLİR’

21 Aralık 2021 günü katıldığı bir televizyon kanalında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sunucunun borsadaki sert düşüşleri hatırlatması üzerine, “Alınan kararlarla ilgili biz toplantılar yaptık, herhalde haberlerini aldılar. Yarın da belki bir şey olabilir ondan sonrasında bir sıkıntı yok” açıklamasında bulundu.

SKEÇLERE KONU OLAN IŞILTI

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin yaptığı en dikkat çekici açıklamaların başında yer alan ‘gözlerimdeki ışıltıyı görüyor musunuz’ açıklaması skeçlere bile konu oldu.

Nebati, katıldığı televizyon programında, sunucusu’ya  “Rakamlar çok çok iyi Gülçin Hanım. Gözlerime bakar mısınız? Ne görüyorsunuz? Ne görüyorsunuz gözlerimde?” diye sordu. Gülçin Can'ın, “Orada o sevinci görüyorum ama rakamları da duymayı isterim şimdi ekomomi işi rakam işi.” sözlerine Maliye Bakanı Nebati şu ifadelerle cevap verdi:“Ekonomi rakam işi, ekonomi temenni işi, ekonomi güven işi, ekonomi istikrar işi , ekonomi beklenti işi, ekonomi gözlerdeki ışıltıdır. Benim gözlerimdeki ışıltıyı arkadaşlarım görüyor” diyerek uzun bir süre ülke gündeminde konuşuldu.

‘6 AY SONRA FARKLI ŞEYLER OLACAK’

Nureddin Nebati göreve geldikten kısa bir süre sonra “Hani şöyle hayal edersiniz ya ‘Bir uyusam da altı ay sonra uyansam' diye… Bir uyuyun altı ay sonra uyanın Türkiye'de… Çok farklı noktalarda olacağız.” dedi. Yeni ekonomi modeli ile birlikte vaat edilenin tam tersi bir tablo ortaya çıktı. Dolar, enflasyon, kredi faizleri ve cari açık hızla yükseldi.

KOYUN ETİ ÇIKIŞI BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA OLDU

Nebati son olarak önceki gün “Türkiye'de damak tadı değişti. Koyun eti ucuz ama tercih edilmiyor, kokusundan dolayı. Bunu da değiştirmek lazım.Bu işlerin belirli bir plan çerçevesinde yapılması ve kamunun elini taşın altına koyma konusunda çekinmemesi gerekir.” değerlendirmesi yaparak vatandaşların tepkisini çekti.

Nebati Urfa Haberler Hazine