Bakan Tunç'tan "Torpil" iddialarına yanıt: "Bize herkes ulaşabilir, referanslar olabilir"

TAKİP ET

Dün FOX Haberde yer alan Ramazan Can'ın 'Torpil' iddiaları yazışmalarının gündem olmasından sonra Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan açıklama geldi. Tunç, yaptığı açıklamada 'Referanslar olabilir, talepler olabilir ama değerlendirilirken liyakata bakılır' dedi.

n Yargıtay binasında düzenlenen Adalet Akademisi programında, Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can’ın “Torpil” iddialarının yazışmaları kameralara yansıdı. Fox TV'nin haberine göre, görevde yükselme sınavı için torpil olduğu iddia edilen mesajlara yanıt verdiği görülen Ramazan Can'ın yapılacakları özel kalem müdürüne havale ettiği kameralara yansıdı. Can’ın bir mesaja “Abi notumuzu aldık takip edeceğiz inşallah” diye yanıt verdiği de görüldü.

Yapılan haberin gündem olmasından sonra gözler Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan yapılacak olan açıklamaya yöneldi.

"Referanslar olabilir, talepler olabilir"

Bakan Tunç, torpil iddialarına, “Bize herkes ulaşabilir, mail atabilir, cep telefonlarımıza mesaj atabilir” diyerek şu açıklamada bulundu:

"Tek bir isteğimiz var liyakat. Talepler her yerden gelir. Değerlendirmesini yapacak olan komisyondur. Referanslar olabilir, talepler olabilir ama değerlendirilirken liyakata bakılır. Tek meselemiz liyakattır."

"BİZE HERKES ULAŞABİLİR"

Bize herkes ulaşabilir, mail atabilir, cep telefonlarımıza mesaj atabilir. Değerlendirecek olan komisyonlardır. Çeşitli sınavlardan geçerler sonrasında liyakata dikkat ederiz. Talepleri alırız.”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Ramazan Can