Balık fiyatları yükselişe geçti

TAKİP ET

Başta hamsi olmak üzere deniz ürünlerindeki fiyat artışı Şanlıurfalı balık satıcılarının da tezgâhlarına yansıdı. Balık fiyatları geçtiğimiz günlere oranla yüzde 50 oranında artış gösterdi.

Omega 3 deposu balık fiyatları yükselişe geçti. Geçtiğimiz haftalarda 10 ila 25 TL kilogram fiyatlarıyla satışları gerçekleştirilen balık fiyatları yüzde 50 artışla 15 ila 40 TL arasında satışa sunuldu. Şanlıurfa'da balık yeme konusunda büyük bir eksiklik olduğunu belirten balıkçılar, yükselen fiyatlar ile Şanlıurfalıların artık balık tezgâhlarına uğramadıklarını söylediler.



Özellikle Karadeniz'de yaşanan hamsi kıtlığı nedeniyle balık fiyatlarının tavan yaptığını söyleyen Balıkçılar, “Şanlıurfa'da balık yeme olayı oldukça düşük. Bu durumda et kültürünün daha fazla ön plana çıkması etkili oluyor. Oysaki uzmanların özellikle her uyarılarında sıklıkla üzerinde durdukları konu, zengin vitamin kaynağı ve omega deposu balığın tüketilmesi konusunda sürekli vatandaşlara bilgiler verilmekte. Fakat ne yazık ki Şanlıurfalılar, balık tüketme konusunda oldukça geride kalıyorlar. Bu tüketime bir de hamside yaşanan kıtlıkta eklenince fiyatlar yüzde 50 oranında artış gösterdi. Bu defa da zaten balık tüketimine pek sıcak bakmayan Şanlıurfalılar, tezgâhlara bile yaklaşmamaya başladı. Biz balık satıcıları ise bir umut bekleyiş içerisindeyiz.” şeklinde konuştular.     

Haber: Bülent Karaca