Balık sezonu başladı

TAKİP ET

Havaların serinlemesiyle birlikte balık sezonu başladı. Yaz mevsiminde ciğer ve kebaba yönelen Şanlıurfalılar, sezonun başlamasıyla yüzünü balığa çevirdi.

Sıcak bir yaz mevsiminin geride kalmasıyla balık avlama sezonu da başladı. Havaların serinlemesiyle birlikte balıkların yüzeye çıkması bereketli bir dönemin de başlamasına neden oldu. Açılan avlama sezonu ile tezgahlar da derya kuzularıyla süslendi.

 

Kışın tercih edilen et türü balık oluyor

Kış mevsiminin başlamasıyla et türü olarak balık tüketimi daha fazla ön plana çıkıyor. Balık tüketimine yönelen Şanlıurfalılar, en fazla ustasının elinden pişirilen balıkları tercih ediyor. Balıkçılarda pişirilen balıklar, lezzetinden ödün vermeden sofralarda yerini alıyor.



 



'Şimdiden balığa olan ilgi artmaya başladı'

Karaköprü ilçesinde balık pişirerek satışa sunan Karadeniz Balıkçısı işletmecisi Ahmet Doğan, "Balık sezonunun yeni başlamasına rağmen şimdiden balığa ilgi oldukça fazla. Vatandaşların serin havalarda et çeşitleri arasında en fazla tercih ettiği balık oluyor. Sağlığa da oldukça faydalı olan balık, görüntüsüyle tezgahları, lezzetiyle de sofraları süslüyor." dedi.

 

Balığın daha lezzetli tüketilmesi için rahat bir ortam sunduk

Balığın tadı kadar balığın pişirildiği ve tüketildiği mekanın da önemini vurgulayan balıkçı ustası Ahmet Doğan, "Balıkları günlük taze olarak getiriyoruz. Biz balığın daha güzel yenmesi için uygun bir ortam oluşturduk. Burada aile yerimiz de vardır. Vatandaşlar aileleriyle buraya gelerek, daha güzel bir mekanda balık yeme fırsatı buluyor. Bu nedenle güzel bir ortamda balık yemek en az lezzeti kadar önemlidir." ifadelerini kullandı.



Urfa Değişim

 

balık sezonu başladı kışın tercih edilen et türü balık oluyor balığın daha lezzetli tüketilmesi için rahat bir ortam sunduk sağlığa da oldukça faydalı olan balık