Balıklıgöl'de çöken bölümde çalışma startı verildi

TAKİP ET

Balıklıgöl platosunda çökme meydana gelen ve uzun süredir yapımı beklenen alanda bugün Vali Salih Ayhan'ın katılımıyla kemer temel atma töreni düzenlendi.

2023 İslam Dünyası Turizm Başkenti seçilen Şanlıurfa’da bozuk alanlarda çalışma startı verildi. İlk olarak uzun süredir yapılmayı bekleyen Balıklıgöl’de restorasyon çalışmaları başladı.

Vali Salih Ayhan Balıklıgöl’de kemer temel atma törenine katıldı. Burada kendi elleriyle ilk taşı koyan Vali Ayhan yaptığı açıklamada, “2023 İslam Dünyası Turizm Başkenti unvanını alan şehrimizi 2023’e en güzel şekilde hazırlıyoruz! Şanlıurfa denilince akıllara ilk gelen lokasyon olan Balıklıgöl’de restorasyon çalışmaları devam ediyor.” dedi.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet kuş’un'in de katıldığı programda Vali Ayhan, "Tüm paydaşlarımızla birlikte şehrimizi güzelleştirmeye, şehrimizdeki değerlerimize değer katmaya devam edeceğiz. Şanlıurfa’mızı 2023 yılına her anlamda eksiksiz şekilde hazırlamış olacağız." İfadelerini kullandı.

Yaklaşık 1 yıl önce çökme yaşanan bölgede ilgili kurumların desteği ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın maddi katkısıyla Eyyübiye Belediyesi tarafından çalışmaların başlatıldığını ifade eden Ayhan, "Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü olan 11 Nisan'da inşallah hep birlikte açılışını yapacağız. Çalışmalarda katkısı olan tüm kurumlar ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a çok teşekkür ediyorum. Ayrıca ilerleyen günlerde Balıklıgöl Yerleşkesi'nde de çalışmalarımız olacak." diye konuştu.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş ise çalışmaların hayırlı olmasını temenni etti.

Balıklıgöl platosu Vali Salih Ayhan