Balıklıgöl'de polis engeliyle karşılaştılar

TAKİP ET

Şanlıurfa'da Balıklıgöl Platosunda bulunan cami avlusuna girmek isteyen vatandaşlar polis engeline takıldı. Polis ekipleri, vatandaşların camiye ve Hz. İbrahim makamına girmemeleri için kapılarda nöbet tuttu.

Dünyayı tehdit eden koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye’de de önlemler artırılırken, Cuma günleri ve kandil günlerinde camilerin de kapatılması kararı alındı. Ancak Cuma namazını camide kılmak isteyen vatandaşlar, uyarılara rağmen Balıklıgöl Platosunda bulunan Dergah Camisine gitmek istedi.

 

Polis engeline takıldılar

Vatandaşlar Dergah Camisine ve Hz. İbrahim Makamına açılan avluya girmek isteyince polis engeliyle karşılaştı. Vatandaşların girişine izin vermeyen polis ekipleri, koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirlerin önemini anlatmaya çalıştı. Polis ekipleri durumu vatandaşlara anlatırken, ikna olan vatandaşlar camiye girmekten vazgeçti.

 



Çimde namaz kıldılar

Özellikle cuma namazını kılmak için Balıklıgöl’e gelen vatandaşlar camiye giremeyince, çimenlerin üzerinde namaz kılma kararı aldılar. Montlarını çıkararak çimenlere seren ve üzerinde namaz kılan vatandaşlar en az bir metre mesafe bırakılması kuralına da uydu. Vatandaşlar, Balıklıgöl Platosunda çimenlerin üzerinde aralarına en az bir metre mesafe bulundurarak cuma namazını kıldı.





Urfa Değişim

balıklıgöl’de polis engeliyle karşılaştılar Şanlıurfa’da balıklıgöl platosunda polis engeline takıldılar Çimde namaz kıldılar