Balıklıgöl'den Van Gölü'ne pedal çevirdiler

TAKİP ET

Şanlıurfa'da bisiklet grupları, "Van Gölü Kirlenmesin Mavi Kalsın" sloganıyla Şanlıurfa'dan Van'a gitmek için pedalları çevirdi.

Şanlıurfa Bisiklet Topluluğu Spor Kulübü ve Vangölü Aktivistleri Derneği "Van Gölü Kirlenmesin Mavi Kalsın" sloganıyla Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesi Balıklıgöl platosundan Van Gölüne 550 kilometre yol için ilk pedalları çeviriyorlar.

Pedal çeviren grup, Dünyanın doğal akvaryumu olan Balıklıgöl'den aldıkları bir şişe suyu Van Gölü ile buluşturduktan sonra "Van Gölü Kirlenmesin Mavi Kalsın" sloganıyla hedeflerini sonlandıracaklar. Bisiklet turunun 5 gün süreceği öğrenildi.

Urfa Bisiklet Topluluğu Spor Kulübü Dernek Başkanı Mehmet Aslan, amaçlarının Van Gölünün kirlenmemesi için bu etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi.

Aslan, “"Urfa Bisiklet Topluluğu Spor Kulübü ve Vangölü Aktivistleri Derneği ile beraber ‘Van Gölü Kirlenmesin Mavi Kalsın’ sloganıyla bizde Dünya’nın en büyük akvaryumundan alacağımız temiz suyu 4 arkadaşımızla birlikte 550 kilometre pedal çevirdikten sonra suyu Van’a ulaştıracağız. Amacımız, Van Gölünün kirlenmemesi için gerçekleştireceğiz bunu da pedal çevirdiğimiz güzergah üzerindeki insanlara aktaracağız" dedi.

Bisikletçi Abdulkadir Sansak ise, “Van Gölü temiz kalsın sloganıyla Şanlıurfa’dan yola çıkıyoruz bunun birlikte Şanlıurfa Van Kardeşliğini bir arada tutmak için yapıyoruz bu projeyi. Proje yaklaşık 5 gün sürecek” diye konuştu.