Barış süreci yeniden başlar mı?

TAKİP ET

Türk Sinemasının en önemli aktörlerinden ve geçtiğimiz yıllarda başlayan Çözüm Sürecinde akil adamlarından olan Kadir İnanır, çözüm sürecinin yeniden başlayacağını işaret etti.

Çözüm Sürecinin akil adamlarından biri olan Türk Sinemasının önemli aktörü Kadir İnanır, Hürriyet gazetesine verdiği röportajda, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Seçim sürecini değerlendiren Kadir İnanır, "Seçimlerde en önemlisi halk herkesi barışa, barışmaya davet etti. Gerilim istemiyor. Ekonomik huzur istiyor. Böyle olursa bütün sıkıntıları aşacağız demek istedi. Tabii şunu bilmemiz gerekiyor. Türkiye’nin birinci partisi AKP’dir. Bir şey yapılacaksa onu yanımıza almadan yapamayız." dedi.

Çözüm süreci yeniden başlar mı?

Hürriyet gazetesinden İpek Özbey'in sorularını yanıtlayan İnanır, 'Çözüm süreci yeniden başlar mı?' sorusuna "İnanıyorum. Bugüne kadar yanılmadım, inşallah yine yanılmam." diye konuştu.

Kadir İnanır, "Barış olmazsa hiçbir şey olmaz ki. Barışın olmadığı yere yatırımcı ve turist gelmez. Barışın olmadığı yerde üretim olmaz. Bütün evler, yuvalar darmadağın olur. İşin, aşın olmadığı yerde cinayetler, boşanmalar başlar. İş bulamayan belki suça karışır, hırsızlık, arsızlık başlar. Yazılı hukuk kuralları bozulur, herkes kendi hukukunu uygulamaya başlar. En fenalarından biri ülkeden kaçışlar başlar." ifadelerini kullandı.

 

barış süreci yeniden başlar mı? türk sinemasının en önemli aktörlerinden geçtiğimiz yıllarda başlayan Çözüm sürecinde akil adamlarından olan kadir İnanır gerilim istemiyor. ekonomik huzur istiyor