‪Baro açıkladı; Sürücü, 'Araştırılsın' dedi

TAKİP ET

‪Şanlıurfa Barosu tarafından geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa'da cinsel istismara maruz kalan çocukların verilerini açıkladı. Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü ise bu verileri gerekçe göstererek Mecliste bir araştırma komisyonunun kurulması teklifinde bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa Barosu tarafından Şanlıurfa'da cinsel istismara maruz kalan çocuk sayısını açıkladı. Verilere göre Şanlıurfa'da 20 ayda bin 292 çocuk cinsel istismara maruz kaldı.

Yaşanan istismar verilerini Meclis gündemine taşıyan HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, çocuk istismarların araştırılması ve önlem alınması için TBMM’de Meclis Araştırma Komisyonunun kurulmasının gerekli olduğunu ifade etti.



İstismar konusunda araştırma komisyonunun kurulmasının gerekliliğini vurgulayan Sürücü, Meclise verdiği dilekçede şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye Cumhuriyeti’nde cinsel suçlar, tüm dünyada her yaş grubunda insanı tehdit eden toplumsal bir sorundur. Cinsel istismar; çocuk ve ergenin duygusal, cinsel, sosyal gelişimini bozmakta, psikopatolojilere sebep olmaktadır. Çocuk istismarı dünyanın her yerinde görülebilmekte ve konu açığa çıkarıldıkça sıklığının oldukça fazla olduğu anlaşılmaktadır. Çocuk istismarı olgularının değerlendirilmesinde tıp, hukuk ve sosyal hizmetler gibi disiplinlerin işbirliği içinde çalışılması esastır. Türkiye’de yaşanan çocuk istismarının temel sorunların araştırılması ve gerekli tedbirlerin alınması için; Anayasamızın 98. ve TBMM İç Tüzüğünün 104. ve 105. maddeleri uyarınca bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını saygılarımızla arz ederiz."

 

‪baro açıkladı; sürücü araştırılsın dedi ‪Şanlıurfa barosu Şanlıurfada cinsel istismara maruz kalan çocuk sayısı türkiye cumhuriyeti’nde cinsel suçlar Çocuk istismarı olgularının değerlendirilmesinde