Baro'dan işkence açıklaması

TAKİP ET

18 Mayıs 2019 tarihinde Halfeti ilçesinde bir polisin şehit olmasının ardından başlayan işkence iddiaları ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Halfeti'de çıkan çatışmada bir polis şehit olurken, iki polis de yaralanmıştı. Ardından ilçede farklı adreslerde gözaltılar başlamıştı. 51 kişi gözaltına alınırken, jandarma karakolunda gözaltılara işkence yapıldığı iddia edildi. İşkence iddiaları ile ilgili Şanlıurfa Barosu basın açıklaması yaptı.







Şanlıurfa Baro Başkanı Abdullah Öncel, yaptığı açıklamada, "Şanlıurfa Barosu İnsan Hakları Merkezine yapılan toplam 51 mağdur, mağdur yakını başvurusu üzerine, heyetimizin yaptığı birebir görüşme, adli raporlar, ayrıntılı anlatımlar, gözlem ve incelemeler, gözaltına alınan şahısların işkence ve kötü muameleye maruz kaldıklarını doğrulamaktadır. Avukatlık kanununda barolara, insan haklarını korumak, hukukun üstünlüğünü sağlamak ve bu kavramlara işlevlik kazandırma özelliği verilmiştir. Söz konusu iddialar üzerine baromuzca bir heyet oluşturuldu ve süreç takip ediliyor.” ifadelerini kullandı.

 

barodan işkence açıklaması bir polisin şehit olması ardından ilçede farklı adreslerde gözaltılar başlamıştı