Baro, petrol kararına itiraz etti: Usulsüzdür!

TAKİP ET

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehitlik Mahallesinde yapılması planlanan Petrol istasyonu çalışmasının durdurulması için Şanlıurfa Barosu Büyükşehir Belediyesi'ne itiraz etti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin Şehitlik mahallesinde yapmayı planladığı petrol istasyonuna ilişkin tepkiler devam ediyor. Şanlıurfa’da birçok STK’nın sessiz kaldığı duruma, Şanlıurfa Barosu karşı çıktı.

Şanlıurfa Barosu “yapılan imar düzenlemesi açıkça mevzuata aykırıdır” diyerek kararın durdurulmasını istedi. Baro İlgili alanın şehir içi petrol istasyonu için gerekli olan 5 bin metrekare olma şartını taşımadığı ve yerleşim yerlerine yakınlığı nedeniyle yapılan işlemin usulsüz olduğunu kaydetti.


Şanlıurfa Barosu tarafından yapılan itiraz metninde şu ifadelere yer verildi:

“Şanlıurfa Büyükşehir Belediye meclisince ilimiz Şehitlik Mahallesi 1033 Ada 6 nolu parselde yapılan imar düzenlemesi ile aha önce İl Sağlık Müdürlüğü olan alana yolda eklenerek petrol istasyonu şeklinde değişiklik yapılmıştır. Ancak bu düzenleme ilgili mevzuata aykırı olup bu değişikliğe itiraz ediyoruz. Zira petrol istasyonu ilan edilen yeri alanı 1823 metrekaredir Oysaki ilgili mevzuatta da belirtildiği üzere Karayolları Genel Müdürlüğünün sorumluluğunda ki güzergahlardan akaryakıt ve LPG istasyonları ile bunlara bütünleşik olan konaklama tesisi, yeme-içme tesisi ,teşhire ve ticarete yönelik mağazalar ve benzeri gibi kara yoluna hizmet verecek tesisler yer alabilir. Bu alanlarda yapılacak imar planları ilgili kurum ve kuruluş görüşleri doğrultusunda bu planda değişiklik yapılmaksızın ilgili idaresince onaylanabilir. Bu alanlarda yapılanma koşulları Maks. Emsal= 0.40 Yapı yapılabilecek minimum parsel büyüklüğü 5000 metrekare olacaktır. Şeklinde olup yapılan imar düzenlemesi açıkça mevzuata aykırıdır. İlgili alanın şehir içi petrol istasyonu için gerekli olan 5000 metrekare olmaz şartını taşımadığından ve yerleşim yerlerine yakınlığı da dikkate alındığında yapılan işlemin usulsüz olduğu aşikârdır. Yukarıda açıkladığımız nedenler ile hukuka aykırı olarak yapılan işleme Şanlıurfa Barosu olarak itiraz ediyoruz. İtirazımızın kabulü ile ilgili düzenlemenin İptal edilmesini talep ederiz.”
 

Şanlıurfa Barosu imar düzenlemesi petrol