Barodan bombalı saldırıya ilişkin açıklama

TAKİP ET

Dün gece İsrail, Gazze el-Ehli Baptist Hastanesinin bombalanması sonucu 500'den fazla kişi hayatını kaybetti. Saldırıya ilişkin dünyanın her yer yerinden tepki gelirken bir tepki de Şanlıurfa Barosundan geldi.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın 7 Ekim sabahı "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmasının ardından, İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Hamas'ın Aksa Tufanı Operasyonu'na karşı "Demir Kılıçlar Operasyonu" başlatmıştı.

Aradaki çatışma her geçen gür artarken dün gece Gazze el-Ehli Baptist hastanesine bombalı saldırı gerçekleştirdi. Saldırıda 500’den fazla kişi hayatını kaybetti. Rusya ve Birleşik Arap Emirlikleri, Gazze'deki hastane saldırısının ardından Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin acil toplanması talebinde bulundu.

Bu bombalı saldırıya ilişkin Şanlıurfa Barosu ,İsrail'in açıkça soykırım işlediğini belirterek  tepki gösterdi.

İSRAİL'İN FİLİSTİN VATANDAŞLARINA KARŞI AÇIKÇA SOYKIRIM SUÇU İŞLİYOR

Söz konusu paylaşımı Şanlıurfa Barosu sosyal medyada şu ifadelerle tepki gösterdi:

“İsrail tarafından Gazze el-Ehli Baptist Hastanesinin bombalanması sonucu 500 kişiden fazla kişinin hayatını kaybettiğini üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız.

İsrail tarafından Filistin halkına karşı öncelikle yasaklı silahlar kullanılarak açıkça siviller ve yaşam alanlarının hedef alınması Gazze'de her şeyin bombardımana maruz kaldığı ve şu ana kadar yüzlerce kişinin yaşamını yitirdiği katliamlarda ve son olarak bir hastaneye yapılan saldırı İsrail'in Filistin vatandaşlarına karşı açıkça soykırım suçu işlediği anlamına gelmektedir.

ULUSLARARASI TOPLUMA ACİLEN HAREKETE GEÇME ÇAĞRISINDA BULUNUYORUZ

Savunmasız sivil vatandaşları barbarca bir şekilde açlık susuzluk ve ölümle toplu cezaya maruz bırakan İsrail'in insanlık suçu düzeyine varan saldırılarına karşı uluslararası topluma acilen harekete geçme çağrısında bulunuyoruz.”

Gazze el-Ehli Baptist İSRAİL