Başakşehir - Şanlıurfaspor: 2-0

TAKİP ET

Ziraat Türkiye Kupası'nda Başakşehir ile Şanlıurfaspor karşılaştı. Mücadelede ev sahibi ekip 2-0 ile kazanarak kupada 5.tura yükseldi. Şanlıurfaspor ise kupaya veda etti.

 Süper Lig ekibi Başakşehir, TFF 1. Lig'de mücadele eden Şanlıurfaspor karşısında kazanarak kupada yoluna devam etmeyi planlıyor. Ligde kötü günler geçiren Şanlıurfaspor ise bu maçı kazanarak moral bulmak istiyor.

Başakşehir Fatih Terim Stadyumunda oynanacak Ziraat Türkiye Kupası 4. tur maçında bir üst tura yükselmek için kozlarını paylaşacak.

RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ: 98. Deniz Dilmen,90. Eden Karzev,27. Ousseynou Ba,88. Cemali Sertel,3. Jerome Opoku,8. Danijel Aleksic,21. Mahmut Tekdemir,14. Dımıtrıos Pelkas,7. Serdar Gürler,4. Onur Ergün,17. Phılıppe Paulın Keny

 Yedekler: 1. Volkan Babacan,32. Edgar Mıguel Ie,23. Deniz Türüç,6. Lucas Pedro Alves De Lıma,15. Leo Mıchel Joseph Claude Duboıs,9. Krzysztof Pıatek,10. Berkay Özcan,26. Emirhan İlkhan,80. Berkay Aydoğmuş,25. Joao Vıtor Brandao Fıgueıredo

ASTOR ENERJİ ŞANLIURFASPOR: 45. Aydın Bağ,4. Urıe-Michel Mboula,5. Pape-Alioune Ndıaye,9. Muhammet Arslantaş,13. Godfred Donsah,20. Hüseyin Erkan,21. Seyit Gazanfer,23. Özgür Baran Aksaka,47. Rogers Kassım Mato,52. Hüsamettin Tut,66. Jospın Nshımırımana

 Yedekler: 29. Mehmet Emre Yar,3. Dıogo Aleksıs Özçakmak,6. Adem Eren Kabak,7. Abdullah Aydın,10. Olıvıer Thıll,11. Barış Ekincier,35. Al Hassan Toure,61. Semih Karadeniz,74. Mert Çapar,93. Barış Gök

MAÇTAN ÖNEMLİ ANLAR!

Her iki takımda geride kalan ilk 20 dakikada gol atağı oluşturmada etkisiz kaldı. İstanbul temsilcisi Şanlıurfaspor'a göre daha baskılı olduğu anlar oldu.

Teknik Direktör Çağdaş Atan'ın öğrencileri bu sezon Süper Lig'de istenilen oyunu ortaya koyamayınca ligde son sıralara kadar düştü. Aynı şekilde bu sezon 1.Lig'e yükselen Şanlıurfaspor'da istediği futbolu ortaya koyamayınca son sıralara geriledi.

Karşılaşmada 30 dakika geride kaldı. Her iki takım ciddi atak oluşturmakta etkisiz kaldı.

İlk 45 dakikada ev sahibi Başakeşehir golü daha çok arayan takım olmasına rağmen etkili atak kuramayınca mücadele 0-0 eşitlikle sona erdi. 

İkinci yarıda etkili oyun ortaya koyan ev sahibi Başakşehir 63.dakikada Pelkas ile 1-0 öne geçti.

Şanlıurfaspor kalesinde ilk golü gördükten sonra oyun disiplininden koptu. Ev sahibi ekip daha fazla gol fırsatı yakalamaya başladı.

72.dakikada Beşiktaş'ın altyapısından yetişen Emirhan İlkhan'ın şık vuruşu ile Başakşehir 2-0 öne geçti. 

Oyun disiplininden kopan Urfa temsilcisi gol ve goller bulmak için ataklar oluşturmaya kalktığında kalesinde açıklar vermeye başladı.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol çıkmayınca mücadele 2-0 sona erdi. Bu sonuçla birlikte Şanlıurfaspor kupaya veda ederken Başakşehir Ziraat Türkiye Kupasında 5.tura yükseldi.

90 dakikalar mücadele de Şanlıurfaspor kaleci Aydın kurtarışları ile dikkatleri üzerine çekti.

Ziraat Türkiye Kupası Şanlıurfaspor Başakşehir