Başhekimden isim eleştirisine açıklama

TAKİP ET

Uzun bir aradan sonra hizmete giren Bozova Devlet Hastanesi'ne arsa tahsisi yapan Enver Yıldırım'ın isminin hastanenin hiçbir bölümüne verilmemesi eleştirilere neden oldu. Başhekim Mehmet Fatih Aksoy ise merhum Enver Yıldırım'ın isminin hastaneye verilmesi için girişimlerde bulunacaklarını belirtti.

65 yatak kapasiteli Bozova Devlet Hastanesinde poliklinik, ameliyathane, yoğun bakım, yanık ünitesi, diyaliz ve palyatif birimleri içerisinde yer alıyor. Hastanenin yapımı için arsasını bedelsiz olarak devlete bağışlayan merhum Enver Yıldırım’ın isminin hastanede yer almaması üzerine Saadet Partisi Bozova ilçe Başkanı İsmail Ercan duruma tepki gösterdi.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Başkanı Ercan, arsasını bedelsiz olarak bağışlayan rahmetli Enver Yıldırım’a vefasızlık gösterildiğini belirterek, “Rahmetli Enver Yıldırım, hastanenin ilçeye kazandırılması için arsasını gözünü kırpmadan bağışladı. Hastanenin açılacağı günü dört gözle beklerken, yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle hastanenin açılışını görmek nasip olmadı. Ancak hizmete giren hastanemizde ne yazık ki Enver ağabeyin isminin yaşatılmadığını görüyoruz. Hastaneye rahmetlinin ismi verilebilirdi ya da hastane içerisindeki bölümlerde hastanenin yapımında Enver Yıldırım’ın büyük katkıları olduğu en azından gösterilebilirdi. Umarım bir an önce merhumun adının yaşatılması için bir çalışma yaparlar.” ifadelerini kullandı.

 

“Eşimin adının yaşatılmasını isterdik”

Merhum Enver Yıldırım’ın eşi Sibel Yıldırım hastane açılışına buruk bir şekilde sevindiklerini kaydederek sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, “Eşimi kanserden kaybedeli 3 ay oldu. Onun yokluğuna alışmak çok zorken tek bir isteğimiz var, adını yaşatmak. Bedel almadan Bozova ilçesine hastane yapılması için devlete arsa bağışı yaptı ve daha sonrasında vefat etti. Şimdi hastane açılıyor ama eşimi kaybettik. En azından ismi olsun, adı yaşasın. Üstelik birkaç ay sonra pankreas kanseri olduğunu öğrendik. Kısa bir zaman diliminde bu amansız hastalıktan eşimi kaybettik. Yani en değerli varlığımızı kaybettik. Hastanenin açılışını beklerdi hep. Ama olmadı, göremedi. Ne çok isterdik bu açılışta olmasını. Bu acının tarifini anlatmak mümkün değil. Devlet için bu güzel bağışta bulunan Enver Yıldırım arkasında halkı için değerli bir hastane bıraktı. Tek isteğimiz hastanenin adının devlete yer tahsisi yapan kişi olarak yani Enver Yıldırım olarak konulmasını isterdik.” sözlerine yer verdi.

 

Başhekim Aksoy, duyarsız kalmadı

65 yataklı Bozova Devlet Hastanesinin hizmete girmesiyle beraber ilçede arsasını hastane için bağışlayan merhum Enver Yıldırım’ın adının hastanede yaşatılmaması tepkilere neden olurken, konu ile ilgili bir açıklama da Başhekim Mehmet Fatih Aksoy’dan geldi. Aksoy, Enver Yıldırım’ın adının hastaneye verilmesi için çalışma başlatacaklarını duyurdu.

 

Aksoy, Çok kıymetli rahmetli Enver ağabeyimizin isminin yaşatıldığı bir hastanede hizmet vermekten onur duyacağını belirterek, “Benim de şahit olduğum arsa bağışlamasından bu sürece kadar ilçe adına fedakârca elinden geleni esirgemeyen çok kıymetli rahmetli Enver ağabeyimizin isminin yaşatıldığı bir hastanede hizmet vermekten onur duyacağımızı bilmenizi isterim. Bozova Devlet Hastanesi idaresi olarak talep dilekçenizi alıp Sağlık Bakanlığına iletilmek üzere en kısa zamanda sizi hastanemize bekliyoruz. Elimizden geldiğince bu saygıdeğer ismi yaşatmak için ne gerekiyorsa yapacağımızı bilmenizi isteriz. Arsa bağışında bulunan ağabeyimize Allahtan rahmet diliyoruz ve çok teşekkür ediyoruz. Mekânı cennet olsun.” dedi.

 

bozova devlet hastanesi enver yıldırım başhekim mehmet fatih aksoy Şanlıurfa haberler