Başkan adayı Akçura seçim bürosunu açtı!

TAKİP ET

Demokrat Parti (DP) Haliliye Belediye Başkan adayı Reyhan Akçura, seçim bürosunun açılışını yaparak, seçim çalışmalarına başladı.

Demokrat Parti (DP) Haliliye Belediye Başkan adayı Reyhan Akçura, bugün seçim bürosunu açtı. Yoğun katılımın olduğu açılış bürosuna, DP il ve ilçe teşkilatı katılım sağladı.

Başkan adayı Reyhan Akçura, Haliliye’ye “kadın eli değecek ve yeter söz milletindir” sloganı ile yol çıktığını belirtti. Başkan adayı Akçura, genel belediye hizmetlerinin yanında, kadınlara, gençlere ve çocuklara yönelik projelerinin olduğunu açıkladı.

 

“Şanlıurfa'da okula gidemeyen çocuklar var”

Başkan adayı Akçura, yaptığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Haliliye için yapılacak çok şey var. Öncelikle genel belediyecilik anlayışından başlayacağız. Bakın bugün şu an büyükşehrin yanındayız ama en basiti yollarımız. En kötü kalitede yollar kullanıyoruz ve önce bunları düzelteceğiz sonra genel temizlik hizmetlerini, altyapı ve üstyapı çalışmalarını, peyzaj ve ağaçlandırma bu konularda eksiklikler var. Bunlar genel belediye hizmetlerimiz olacak. Biliyorsunuz Göbeklitepe tarihin sıfır noktası bölgemizde yer alıyor. Bununla ilgili konaklama problemimiz var, o sorunu çözecek bir otel projemiz var. Biliyorsunuz geçen sene deprem felaketi oldu Şanlıurfa'da. Kentsel dönüşüm alanında çalışmalarımız olacak ve bunları mümkün olduğunca hak kaybına uğramadan yıkımları bir an önce bitirmemiz lazım. Maddi gelir düşük olan vatandaşlarımız için toplu konut projemiz var. Gençlerle ve çocuklarla ilgili çok projelerimiz var. Ben sivil toplum gönüllüsüyüm ve Şanlıurfa'da okula gidemeyen çocuklar var.

 

“Kadının halinden kadın anlar”

Ben Şanlıurfa'da eğitim seferberliği başlatacağım. Biz yemeyeceğiz çocuklarımızı yedireceğiz. Gençlerimize sahip çıkıp onlara burs vereceğiz. En büyük hayalim Şanlıurfa'da modern sanatlar akademisini kurmak. Çocuklarımız sağda solda ziyan olacağına okuldan sonra gelip bizim kültür merkezimize vakit geçirsinler yani Şanlıurfa’daki gençleri sanatla tanıştıracağız. Biz herkesi düşünüyoruz. Ben kadın olduğum için diğer adaylara göre bir tık öndeyim çünkü kadın halinden kadın anlar ve biz bunu söyleyerek yola çıktık. Belediye kurslarına baktığımız zaman sadece yemek ve el işçiliği kursları var. Biz bunları yapmayacağız.

 

“Şanlıurfa'da besi çiftliği kurmak istiyorum”

Sil baştan kurslara gidiyoruz. Kadınlarımız için kişisel gelişim dersi vereceğiz ve eğitimin tamamlamayanlar için eğitim desteği vereceğiz. Biz istiyoruz Şanlıurfa'da kadın yönetici sayısı artsın. Biliyorsunuz biz tarım şehriyiz tarımla ilgili çok güzel projelerimiz var. Mesela kendi tarımsal paketlerimizi yapacağımız modern tesisler kuracağız. Çiftçi bir alternatif hem çiftçimiz kazanacak hem de biz kazanacağız ve ürünlerimizi markalaştırmaya götüreceğiz. Ben Şanlıurfa'da besi çiftliği kurmak istiyorum. Çocuklarımız için süt, evine et götüremeyen insanlar için et ve süt yardımı yapacağız. Çocukların gelişimi için beslenme çok önemli. Onun için bütün vatandaşlarımızdan desteklerini bekliyoruz.”

 

Demokratik Parti şanlıurfa