Başkan adayı Ekinci görüntüleri paylaştı! Seçimlere şaibeler karıştı

TAKİP ET

Siverek'te usulsüz oy kullanımı iddialarından sonra Eyyübiye'de de usulsüz oy kullanımı iddiası geldi. Başkan adayı Ekinci, Eyyübiye İlçe Belediye Başkanlığı seçimine şaibelerin karıştığını söyledi.

Yerel seçimlerin açıklamasından sonra oy kullanıma dair iddialar gelmeye devam ediyor. Siverek’te usulsüz oy kullanımı yapıldığı iddia edilmişti. Bu iddialara yeni iddiada Eyyübiye’den geldi.

Yeniden Refah Partisi Eyyübiye adayı Mehmet Ekinci, sosyal medya hesabından Seksenören kırsal mahallesindeki 2277, 2278, 2279, 2280 nolu sandıklar başta olmak üzere usulsüz oy kullanımı ve yaklaşık olarak geçersiz sayılan 10 bin oya ilişkin itiraz ettiklerini açıkladı.

Başkan Adayı Ekinci, şu ifadelere kullandı:

“Kıymetli Eyyübiyeli hemşerilerim; İlçemiz Seksenören kırsal mahallesindeki 2277, 2278, 2279, 2280 nolu sandıklar başta olmak üzere usulsüz oy kullanımı, sandık görevlilerimiz tarafından bize ulaşan ıslak imzalı tutanaklar ile YSK bilgi sistemindeki oy sayılarının birbirini karşılamaması, yaklaşık olarak geçersiz sayılan 10.000 oy ve tespit ettiğimiz yüzlerce maddi hataya avukatlarımızla birlikte itirazımızı gerçekleştirdik. Eyyübiye İlçe Belediye Başkanlığı seçimine şaibe karıştırmıştır. Biz bize verilen her bir Oy’un hesabını soracağız. Hakkımızı arayacağız.”

Siverek Şanlıurfa Eyyübiye