Erkmen'den Halfeti açıklaması! "Harran ve Akçakale'den getirilmiş bir dairede 100 kişi var"

TAKİP ET

DEM Parti Şanlıurfa Eş Başkan adayı Celalettin Erkmen Kayyum atamalarını eleştirirken Halfeti'de seçmen taşındığı iddiasında bulundu. Erkmen, 'Biz Halfeti'de hangi dairede kim yazılmış, nereden yazılmış elimizde hepsi tespitlidir' dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) bugün özel bir mekânda aday tanıtım toplantısı ve yerel seçimlerle ilgili basın açıklaması düzenledi.

Düzenlenen toplantıda Celalettin Erkmen kayyum atamaları ve yerel seçimlerde seçmenlerin usulsüz bir şekilde başka yere taşınmasıyla ilgili eleştirilerde bulundu. Erkmen, kayyum atamalarını kabul etmediğini açıklarken, Halfeti ile ilgili bir iddiada bulundu. Başkan adayı Erkmen, Halfeti’ye seçmen taşındığını ve bu kişileri tespit ettiklerini açıkladı.

“KAYYUM ATAMASINI KABUL ETMİYORUZ”

Başkan adayı Erkmen, halkın özgür iradesi ile seçimleri kazandıklarını vurguladı. Erkmen, konuşmasında “Bizi yok sayan, bizi eşleştiren kültürümüzü, dilimize, dinimizin ve hangi inançtan olursa olsun yok sayan anlayışı kabul etmiyoruz ve etmeyeceğiz de. 65'e yakın HDP belediye aldı. HDP halkın kendisidir. Biz zorla gelmedik! kendilerinin yaptığı gibi sahte oylarla ve kafa kolu ilişkisi ile gelmedik. Halfeti’de üniformalı insanların oy kullanmasıyla gelmedik. Biz halkın özgür iradesi ile geldik halkın temsilcisi olarak geldik. İrademizi yoksa sayan ve sandığı bize çok gören anlayışı kesinlikle reddediyoruz. Kayyum atamasını kabul etmiyoruz” dedi.

“HALFETİ’DE HANGİ DAİREDE KİM YAZILMIŞ, NEREDEN YAZILMIŞ ELİMİZDE HEPSİ TESPİTLİDİR”

Konuşmasının devamında, “Ağırlıklı Adıyaman, Harran ve Akçakale’den getirilmiş bir dairede 100 kişi var” diyerek Halfeti’ye seçmen taşındığını iddia etti.

Erkmen, Halfeti ile ilgili şu ifadelere yer verdi:

“Halfeti’deki mülki amirleri bunların bağlı olduğu vilayettekiler ve alt birimde onları evlerine yazdıranlar. Bu işin sorumlusudur. Biz Halfeti’de hangi dairede kim yazılmış, nereden yazılmış elimizde hepsi tespitlidir. Ağırlıklı Adıyaman, Harran ve Akçakale’den getirilmiş bir dairede 100 kişi var. Bunu kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Biz o evin önünde oturup, gerekirse çadır kuracağız. Evinde buna izin veren de bu işin sorumlusudur. “

Celalettin Erkmen DEM Parti Şanlıurfa