Başkan adayı Yorgun'dan eski Bakan Nebatiye sert eleştiri

TAKİP ET

DEM Parti bugün Şanlıurfa Büyükşehir Belediye ve ilçe eş başkan adaylarını tanıttı. Toplantıda Viranşehir Eş Başkan adayı Bedriye Yorgun, belediyecilik üzerinden rant yapanlara fırsat vermeyeceğiz dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) gerçekleştirdiği basın açıklamasında “ Viranşehir verimli topraklara sahip olduğu halde neden mevsimlik işçi olarak çalışmaya gidiyorlar” sorusuna Viranşehir Eş Başkan adayı Bedriye Yorgun, Eski Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ yi hedef alarak sert eleştirilerde bulundu.

Eş Başkan adayı Yorgun, konuşmasının devamında şu açıklamalarda bulundu, “Eski Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Viranşehirlidir. O dönemlerde Sayın Nebatinin gözlerin içi gülüyordu. Ben bugün Sayın Nebati’yi Viranşehir’e davet ediyorum gelsin Viranşehirli hemşerilerinin gözünün içine baksın, onların gözünün içi gülüyor mu gülmüyor mu baksın.

Onların trafoları sökülüyor çünkü elektrik paralarını ödeyemiyorlar, tohum alamıyorlar, gübre alamıyorlar çünkü onların gençleri işsizlikten dolayı kendi yurtlarını terk etmek zorunda kalıyorlar.

Viranşehir’in zengin kaynaklarına rağmen halkı Karadeniz’de fındık işçisi, Antalya’ya seracılığa, Çukurova’ya pamuk toplamaya gidiyorlar. Kendisinin dört mevsimde dört farklı ürünü alabileceği bir durumu söz konusu iken Viranşehir halkına bunu reva görmek nedir? işte bu bilinçli olarak halkı yoksullaştırmaktır, rant politikalarına mahkum etmektir! İşte halkı sağlık hizmetlerinden, eğitim hizmetlerinden, tarım hizmetlerinden mahrum etmektir.

Biz burada şunu söyleyebiliriz: değerli İl Belediye Eş Başkan Adaylarımızın da belirttiği gibi 17 yıllık bir belediyecilik pratiğimiz var burada oradaki belediyecilik pratiğini bugün Viranşehir halkı anlatıyor, o halkın hizmetine belediyecilik yapan arkadaşlarımız Leyla Güven şu anda cezaevinde diğer arkadaşımız Emrullah Cin ise Avrupa’da Sürgünde.

Bu halkın belediyeciliğini yaptığı için halkın açık, şeffaf, kent konseyleriyle birlikte kararları alan belediye meclisinde açık yayında belediyecilik yapan arkadaşlarım şu anda Şanlıurfa’da hizmet veremiyor.

Biz belki Viranşehir’in çevre yollarını yapamayabiliriz, çünkü belediyelerde yapmış oldukları kanun değişikliği ile diğer illere bağladılar, biz bununda mücadelesini yürüteceğiz. Yerel katılımcı, demokratik kadın belediyeciliğini hayata geçireceğiz.

Oradaki; Türk, Kürt, Arap, Ezidi ve Müslüman haklarıyla birlikte belediyecilik yapacağız. Belediyecilik demek masa başında oturup karar almak demek değildir.

Oradaki sivil toplum örgütlerine demokratik kitle örgütlerine yine odaları dernekleri ve bugüne kadar bizim dışımızdaki partilere oy verenlerle birlikte belediyecilik yapacağız. Biz asla ve asla ayrımcı bir politika uygulamayacağız.

Bu ülkede ayrımcılığa maruz kalmış halkların ayrımcılığa uğramasına da son vereceğiz, toplumsal barışı sağlayacağız.” dedi.

Başkan adayı Yorgun Bakan Nebati eleştiri DEM Parti