Başkan Beyazgül'den 11 Nisan mesajı

TAKİP ET

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa'nın 100. Kurtuluş Yıl Dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak tüm Şanlıurfalıların Kurtuluş Yıl Dönümünü kutladı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen "Kurtuluşunun 100. Yılında Uluslararası Kültür ve Tarih Festivali" dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Beyazgül mesajında şu ifadelerine yer verdi:

"Bugün Şanlıurfa'nın Kurtuluşunun 100. Yıl Dönümünü idrak ediyoruz. Bundan bir asır önce Şanlıurfa önce İngilizler daha sonra Fransızlar tarafından işgal edilmiştir. O gün Urfa'nın Kurtuluşuna önderlik eden 12'ler Fransız işgalci güçlerine verdikleri mektupta "Biz Urfa Sancağı sulh sever insanlarız. Bin yıldan beri bu topraklarda hür yaşıyoruz ancak topraklarımıza göz dikenleri bu teşebbüslerinde pişman etmişiz. Yine mademki 12'lerden söz ettiniz; biz 12'lerden daha fazlayız, 12 rakamını tashih ederek, 120 bin olarak notlarınıza geçirmeniz daha isabetli olur" diyen ceddimize  ve insanlığa şunu diyoruz ki; bugün biz daha da fazlası olduk, iki buçuk milyondan daha fazlayız.

Hazreti Eyyub'un sabrı, Hazreti İbrahim hoşgörüsü yüreklerine işlemiş Şanlıurfa  halkı; Türk, Kürt, Arap, il, ilçe ve kırsal ayırımı yapmadan birlikte hareket ederek beraber kazandılar zaferi.

İmkansızlıkları ve düşmanın üstün silahını  ve orantısız gücünü umursamadılar. Kendi bayrağına, vatanına, hayat tarzı ve medeniyetine göz dikenlere gereken dersi verdiler.

Kurtuluşu , kurtuluşlara ilham oldu. Şanlı ismini gerçek manada hak ettik. Türk milleti adına Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin verdiği madalyayı da onurla göğsümüze taktık. Bugün biz iki buçuk milyondan daha fazla Şanlıurfalı olarak dedelerimizle gurur duyuyor, iftihar ediyoruz.

Bugün bir kez daha şehitlerimizi rahmetle anıyor, 11 Nisan Şanlı Kurtuluşu kutluyorum."