Başkan Beyazgül;'Şanlıurfa İstiklal Madalyasını Hak Ederek Almıştır'

TAKİP ET

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 Nisan Şanlıurfa'nın kurtuluş günü anma programı tanıtım toplantısında kutlama programı hakkında basına bilgi verildi. Programa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün Yanı sıra Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş ve Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli katıldı.

Cumhuriyet Tesislerinde gerçekleştirilen toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ve AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız ve belediye birim amirleri katıldı.

Şanlıurfa’nın kurtuluş tarihinin gerçek manada iyi bilinmesi ve gelecek nesillere aktarılması adına yapılan araştırmaların çok önemli olduğunu belirten Karaköprü belediye başkanı Metin Baydilli, bu konuda yapılan araştırmaların gelecek nesillere aktarılması gerektiğinin altını çizdi.

Başkan Baydilli, şöyle konuştu; “Tarihçiler tarafından doğru tespit edilip yine doğru bir şekilde Şanlıurfa’mıza tarih kitaplarımıza doğru aktarılması lazım. Eğer biz geçmişte bu memleket için emek vermiş, çaba göstermiş, şehit vermiş insanlarımızı ecdadımızı doğru anlamazsak inanın bizlerden sonrakilerde bizleri doğru anlamaz. Bu böyledir.

Bizler geçmişimize saygı duyacağız ki, bizden sonrakilerde bizlere saygı duysun. Bu böyledir. Bu nedenle bugünkü yapıcı ve güzel konuşmalarını bizlerle paylaşan tüm insanlara teşekkür ediyorum ve bu komitede Karaköprü belediyesi olarak kurumum ve şahsım adına bize ne düşüyorsa ben yapmaya hazırım.” dedi.

Şanlıurfa’nın kurtuluş savaşında büyük bir mücadele verdiğini ve bu nedenle istiklal madalyasını hak ettiğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, kutlama programı hakkında verdiği bilgilerde şunları söyledi; “Elbette ki 11 Nisan şu yönü ile çok önemli, milli birlik ve beraberlik içerisinde çok az bir grubun yerel bir gücün emperyal güçlerle nasıl mücadele ettiğini nasıl bir zafer kazandığını anlatmak ve görmek bakımından yeni nesillere aktarmak adına çok önemli. 

Yine sorgulanması gereken husus şu, binlerce kilometre öteden buraya gelen insanların işi neydi? Burada ne yapmak istiyorlardı. Bu gün bu insanlar bu emellerinden vazgeçmişler’midir? Bunu yeni nesillerin sorgulaması gerekir.

11 Nisanda karşımıza çıkan yine önemli bir husus bakıyoruz ki, yine ülkemiz o gün kıt imkanlar içerisinde adeta silah, cephane, para ve gıda olmaksızın bir mücadeleyi veriyorlar. Bu mücadele sonucunda ise yine üstün güçlere karşı çok önemli bir başarı elde ediyorlar.

Urfa bu konuda çok daha iyi Urfa dışarıdan hiç yardım almadan kendi mücadelesini vermiştir. Şanlıurfa, Gaziantep ve Kahramanmaraş her biri unvanlar almıştır. Geçmiş dönemlerde ise Şanlıurfa’mız istiklal madalyasını hak etmiştir ve almıştır.

Şimdi bu yeni dönemde bir bakıyoruz ki, eski nesillerimizin güzel bir şekilde yad ettiği 11 Nisanlarımız var, birde günümüzün 11 Nisanı var. Biz kutlama programına baktığımız zaman kortej yürüyüşü ile başlayacak olan programımız, birlik ve beraberliği temsil etmek birlikte yürüyüşü temsil etmek adına çok anlamlı. Ardından yapılacak olan birçok şölen yerel ve mahalli etkinliklerle devam edecek. Biz hemşerilerimizin tamamını bu etkinliklere davet ediyoruz.

Bu gün yeniden Şanlıurfa’mız da kalkınmak için istihdam için konuşmalarımızda defalarca belirttik turizmde cazibe merkezi olmak için al birliği içerisinde mücadele etmenin yeni bir başlangıç noktasındayız.

Elbet bu güne kadar şehrimizde emekleri olan herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kim bu memlekette taş üstüne taş koymuşsa biz onları buradan minnetle yad ediyoruz. Görevi çok az bir süre önce teslim aldığımız Nihat Bey’i de teşekkürlerimizle yad ediyor ve kendilerine takdir ve teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Geçmişte belediye başkanlığı yapmış olan tüm arkadaşlarımıza buradan teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu davet münasebetiyle kurtuluş anma günü münasebetiyle geçim belediye başkanlarımızı geçmişte bu memlekette görev yapmış bütün hemşerilerimizi kurtuluş kutlama programlarımıza davet ederek bunun bir şölene bir heyecana dönüşmesini arzu ediyoruz.” şeklinde konuştu.

 

beyazgül 11 nisan programını belirledi Şanlıurfa büyükşehir belediye başkanı zeynel abidin beyazgül son dakika urfam haber Şanlıurfa haberleri gündem manşet kortej