Başkan Çiftçi'den dikkat çekici açıklama!

TAKİP ET

Şanlıurfa'da çiftçilerin dört gözle beklediği pamuk taban fiyatları belirlendi,taban fiyat olarak açıklanan 21 TL'lik  fiyat çiftçileri memnun etmezken çeşitli mecralardan tepkiler üst üste geldi.

Tepki gösteren muhalefet parti Şanlıurfa il başkanlarından sonra Şanlıurfa Büyükşehir’in eski belediye başkanı Nihat Çiftçi de  pamuk fiyatlarıyla ilgili yorum yapmaktan kaçınmadı. Çiftçilerin yaşadığı maddi sıkıntıların olduğunu söyleyen eski başkan girdi çıktı fiyatlarının yüksek olmasına da değindi.

Çiftçilik yapan bir aileden gelen ve çiftçilik ilgili kitapta yazan eski başkan Pazartesi Şanlıurfa’ya gelecek olan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye çiftlilerin ürünlerinin belirlenen fiyata alım yapılması için Urfa’da yetkililere tavsiyede bulundu.

Pamuk fiyatlarının belirlenen fiyattan alım yapılması gerektiğini vurgulayan Başkan Çiftçi “Pamuk, Şanlıurfa çiftçimiz için çok önemli bir üründür. Pamuk üretimin girdi maliyetler çok yüksektir. Pazartesi  Tarım ve Orman Bakanı Şanlıurfa’da olacak. Sadece pamuk alım fiyatını belirlemek yetmez, belirlenen fiyatla da ürün alımının yapılmasını sağlaması gerekmektedir.” Şeklinde konuştu.

Yorum Çiftçi Başkan Nihat Pamuk