Başkan Çiftçi: Esnaflarımızla her zaman birlikteyiz

TAKİP ET

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Esnaf Odaları Birliği'ni ziyaret ederek Oda başkanlarıyla bir araya geldi. Çiftçi, her zaman esnaflarla birlikte olduğunu söyledi.

Şanlıurfa Esnaf Odalar Birliği Başkanlığını ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, birliğe bağlı Oda Başkanları ile bir süre sohbet etti. Oda Başkanları ile görüş alışverişi yapan Başkan Çiftçi, esnaflık mesleğinin en kutsal meslekler arasında olduğunu ve hakkıyla mesleğini icra eden esnafın kesinlikle zarar etmeyeceğini ve dürüst esnafların her zaman kazanacaklarının altını çizdi.

 

Şanlıurfa'da bulunan 13 ilçede de esnaflık yapanların şu ana kadar kedilerini güler yüz ile karşıladığına dikkat çeken Çiftçi, şöyle konuştu, “Biz her zaman esnaflarımız ile birlikteyiz. Bir makamı ziyaret ettik. Dolayısıyla her zaman söylüyorum, bir şehrin sahipleri esnaflardır. 24 saat bulunduğu şehri yaşar, sabah en erken onlar kepenklerini kaldırır ve işlerine bakarlar. Dolayısıyla şehirde esnaflarımızın mutlu olması gerekiyor. Kendim 10 yıllık Belediye Başkanlığım döneminde 6 buçuk yıl Karaköprü, üç buçuk yıl da büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptım. Her zaman bakış açım hep aynı oldu. Bu bakış açımı hiç değiştirmedim. Esnaflarımız ile hep iç içe olduk. İlçe ziyaretlerimiz de sağ olsunlar tüm esnaf odaları başkanlarımız bizleri yalnız bırakmadılar. Her programımızda yanımızda oldular. Aynı şekilde birlik başkanımız, bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Aramızda bir gönül bağı var, açıkça söylemek gerekirse ben kendilerinden çok memnundum. Allah razı olsun, tüm esnaflarımızın işlerinde başarılı bir şekilde yükselmelerini en fazla ben istiyorum." dedi.

   Çiftçi, "Önemli olan bu kubbe altında hoş bir seda bırakabilmek. Ben insanların kalbinde bunu bırakabildiğime inanıyorum. Keza, esnaflarımızın da kalbinde bunu bıraktığıma inanıyorum. Her çarşı ziyaretimizde 13 ilçede esnaflarımız ile birlikteydik. Hepsiyle güler yüzle karşılaştık. Hiçbir zaman 10 yıllık süreç içerisinde bir esnaf tarafından bir gün asık suratla karşılanmadım. Bu benim açımdan büyük bir nimettir. Ben buna önem veriyorum. Ben ayrıca birlik başkanımıza, oda başkanlarımıza ki her biri ayrı bir meslek dalının başkanları, hepsine başarılar diliyorum. Allah hem esnaflarımızın yollarını hem de bizim yolumuzu açık etsin” diye konuştu.



Şanlıurfa Esnaf Odalar Birliği Başkanı Şefik Bakay, başkan Çiftçi'nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız ile çalışma şeklimiz 6 yıl Karaköprü Belediye Başkanlığı dönemi ve 3 buçuk yıl Büyükşehir Belediye Başkanlığı olmak üzere toplam on yıllık bir geçmişe sahip. Başkanımız her zaman bizlerle birlikte oldular. Her sorunumuzu ortak bir şekilde sahiplenerek çözüme kavuşturdular. başkanımızın ziyaretleri bizleri son derece memnun etmiştir. Kendilerine Şanlıurfa Esnaf Odalar Birliği olarak gelecek yaşamlarında başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.