Başkan Çiftçi, Karaköprü Belediyesinin borcunu açıkladı

TAKİP ET

Yeniden Refah Partisi'nden Karaköprü Belediyesi Başkanı seçilen Nihat Çiftçi, mazbatayı aldıktan sonra makamına geçerek gelir ve gider bütçesini inceledi. Başkan Çiftçi belediyenin dudak uçuklatan borcunu açıkladı.

31 Mart Yerel seçimlerinde en yakın rakibi AK Parti adayı Metin Baydilli'ye 10 bin oy fark atarak başkan seçilen Yeniden Refah Partisi adayı Nihat Çiftçi, mazbatasını aldıktan sonra ilçe belediyesinin gelir ve gider tablosunu inceledikten sonra basın açıklamasıyla vatadaşlara son durumu aktardı.

Karaköprü Belediyesinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Nihat Çiftçi, ilçe belediyesinin 431 milyon TL borcunun olduğunu söyledi.  Acil ödenmesi gereken 170 milyon TL borcu olduğunu açıklayan Çiftçi, seçim döneminde personel alınan personellere de değindi. 

Seçim döneminde 149 işçi alındığını aktaran Çiftçi, bunlardan 49'unun işten çıkarıldığını, 100'ü hakkında ise incelemenin sürdüğünü belirtti.

“BURADA GÖREV ALANLAR BURAYI BABALARININ MÜLKÜ YA DA GELEN İŞGALE GELİYOR GİBİLER”

Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, belediyenin gelir gider durumuna ilişkin basın açıklamasında yaptığı açıklamada, “Ben Belediyelerin bir ilin, bir ilçenin en önemli kurumu olduğuna inanıyorum, bu benim kişisel bakış açım.

Eğer biz böyle Belediyelerin değerlerine gözümüz gibi bakmazsak, koşullarını iyileştirmesek şunu bilelim ki geleceğimizle ilgili umutlarımız azalmış olur. Çünkü bu ilçelerde yaşayacak olan bizim çocuklarımız. Bugün biz çocuklarımızın geleceğini iş, eylem ve faaliyetlerine yön veriyoruz.

Bu sebepten dolayı belediyeleri çok önemsediğimi belirtmek istiyorum bugün bizim açıklayacağımız raporu normalde devir teslim gününde açıklamamız gerekiyordu ama ne hikmetse bazı şeyleri anlamakta güçlük çekiyorum ya buralarda görev alanlar burayı kendi babalarının mülkü olarak biliyor ya da gelen arkadaşlar sanki bu yerleri işgale gelmiş gibiler.

“KARAKÖPRÜ BELEDİYESİNİN TOPLAM BORCU 431 MİLYON 531 BİN TL”

Çiftçi, konuşmasının devamında ise, “Bu sadece Karaköprü için geçerli değil diğer ilçeler için de geçerli. Biz buraya demokrasi ile milletin iradesi ile geliyoruz. Eğer millet kimi seçmişse bu iradeye saygı duyup gerekeni yapması gerekiyor.

Çünkü bunun olması gereken bir konu olduğunu düşünüyorum. Geçtiğimiz perşembe günü Mazbatamızı aldık cuma günü ise çalışmalarımıza başladık. Karaköprü Belediyesinin şu anda üçüncü şahıslara olan toplam borcu 431 milyon 531 bin TL.

Belediye’nin aylık gelir gider tablosuna baktığımızda karaköprü belediyesi yapılan son işlemlerle birlikte eksi 15 milyon 311 bin 861 TL aylık açık vermiştir.

“KARAKÖPRÜ BELEDİYESİ’NDE TOPLAM ÇALIŞAN SAYISI BİN 110 KİŞİDEN OLUŞUYOR”

 “Aylık gelir ve gider arasındaki toplam rakam eksiye düşüyor.” Vurgusu yapan Başkan Çiftçi, “Bizim şu anda 117 adet iş makinamız mevcut 71 adet araç kiralama yapılmış yani toplamda belediyenin 117 adet mülkiyet 71 adet makina kiralanmış.

Karaköprü Belediyesi’nde toplam çalışan sayısı bin 110 kişiden oluşuyor. Belediyenin kadrolu işçi memur çalışanı 159 diğer kalanlar da şirkette çalışan belediye işçileri. Karaköprü‘de genel olarak çok yüksek bir istihdam var.

Eğer dengeye bakarsak bunun 450 kişilik olan bir dengeyle sağlanması gerekiyor çünkü belediyeler bütçenin yüzde 30 unu geçmemeli. Bu yüzde 30’luk dilim geçerse bütçe sarsılır, yatırım yapılamaz.

“49 KİŞİNİN İŞİNE SON VERİLDİ”

Personellere yapılan son zammı da incelemeye aldıklarını ve yüzde yüzlük bir zam yapıldığını açıklayan Başkan Çiftçi, “Biz her zaman çalışanlarımıza yakın, çalışanlarımızın yanındayız çünkü çalışanlarla alıp veremediğimiz bir şey yok.

Seçim döneminde yaklaşık 149 kişilik bir alım söz konusu bugün 49 kişinin işine son verildi 100 kişinin de işlemlerine devam ediliyor. Biz bu personellerle kurumu zarara uğratamayız.

Benim için kamu her zaman her üst konumundadır. Ben karaköprü’yü bıraktığım gibi zannediyordum ama meğerse benim bıraktığım gibi değilmiş.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

31 Mart Yerel seçimleri Yeniden Refah Partisi Karaköprü Belediyesi