Başkan Coşkun: Aslan Payı" Urfa'nın olması lazım

TAKİP ET

Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Çoşkun yapılacak olan 45 bin öğretmen atamasında aslan payı Urfa'ya verilmesi gerektiğini söyledi.

45 bin yeni öğretmen atamasının gerçekleşeceğini duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu atama döneminde önceliğin deprem bölgesine olacağını belirtti. Açıklama ardından gözler eğitim konusunda son yılların en sancılı dönemini geçiren Şanlıurfa’ya çevrildi.

Yaşanan deprem ve sel felaketinden sonra birçok öğretmenin kenti terk etmek istemesi öğretmen açığının oluşmasana yol açacak.

Şanlıurfa genelinde 10 bin öğretmen açığının olduğunu önümüzdeki haziran ayında 4 bine yakın öğretmenin tayin istemesi sonucu bu sayının 14 bine yükseleceğini dile getiren Başkan Çoşkun yapılacak atamada en fazla öğretmenin Şanlıurfa’ya gönderilmesi gerektiğini ifade etti.

“100 BİN ATAMA YAPILMASI LAZIMDI”

Yapılan atamanın 45 binden ibaret olmaması gerektiğinin altını çizen Başkan Çoşkun bu atamanın 100 bin olması gerektiğini söyledi.

Başkan Çoşkun yapılan atamayı şu sözler ile değerlendirdi: “Öncelikle 45.000’den dolayı bende sayın cumhurbaşkanımıza ve milli eğitim bakanımıza teşekkür ediyorum. Ama sayının 45.000 değil 100.000 olmasını bekliyorduk. Çünkü gerçekten ihtiyaç çok. Özellikle Urfa biliyorsunuz öğretmen açığı bakımından belki 81 ilin ilk sıralarında gelir. En azından bu 45.000 atamadan 10.000 öğretmenin Urfa’ya atanmasını istiyoruz. Niye bunu söylüyorum? Çünkü daha önceki basın açıklamalarında da biz bahsetmiştik.

“URFA’YA 10 BİN ATAMA YAPILMASI FARZ”

İstanbul ve Urfa’nın ciddi şekilde öğretmen açığıyla boğuştuğunu belirten Başkan Çoşkun yapılacak olan atamada Şanlıurfa’ya 10 bin öğretmenin atanması gerektiğini ifade etti.

Başkan Çoşkun,“Urfa’nın öğretmen açığı on binlerin üzerinde. Dolayısıyla bizim isteğimiz, temennimiz bu öğretmen açığının Şanlıurfa’da mutlaka kapatılmasıdır. En azından 10.000 öğretmen verilmesini istiyoruz. Çünkü hali hazırda 10.000 öğretmen açığımız var. Biliyorsunuz haziran ayında öğretmenlerin tayin isteyip diğer illere geçme hakları da var. Dolayısıyla nereden bakarsanız bakın haziran ayında en azından 3000-4000 öğretmenimiz diğer illere gidecek. 10.000 açığımız varken 4000 de gittiğini düşünün, öğretmen açığımız 14.000’e çıkmış olacak.  O yüzden kesinlikle bu atanacak 45.000 öğretmen içinden aslan payı dediğimiz kısmı ve en az olarak 10.000’i mutlaka Urfa’ya verilmesini bekliyoruz biz. Sayın valimiz Salih Ayhan’da en son görüştüğümüzde sağ olsun bu tür sayıyı arttırmayla ilgili çaba harcıyor. Bu konuda ben valimize ve il milli eğitim müdürümüze teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz eğitimin olmazsa olmazı, lokomotifi öğretmendir. O yüzden mutlaka bu açığın kapatılıp bizim de eğitim seviyemizin artması, sorunlarımızın giderilmesi ve üniversite sınavlarında, lise giriş sınavlarında Urfa’mızın sonlardan ziyade artık ortalarda ya da başlarda yer almasın için mutlaka bu söylediğimiz öğretmen açığının bir an önce kapatılması gerekir. Dolayısıyla hem deprem bölgesi olmamız hesabıyla hem de öğretmen açığının en başında gelen illerden biri olmamız hesabıyla en azından biz burada sayın siyasilerimize, milletvekillerimize, sayın milli eğitim bakanımıza, kendi bakanımıza, cumhurbaşkanımıza sesleniyoruz: Urfa’ya en az 10.000 öğretmen atanmasını talep ediyoruz. Bu konuda da sürekli kamuoyu oluşturarak siz değerli basının sayesinde bunu gündemde tutarak bu açığımızın mutlaka ve bir an önce giderilmesi gerekir. Öğretmen açığı bizim kaderimiz değildir. Öğretmen eksikliği bizim kaderimiz değildir. Dolayısıyla bu tür fırsatları en iyi şekilde değerlendirip mutlaka 10.000 öğretmenin Urfa’ya atanmasını bekliyoruz.”dedi.

 “ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERE KADRO”

Öğretmenliğin ücretlisi sözleşmelisinin olmaması gerektiğini aktaran Başkan Çoşkun ücretli öğretmenlerin kadroya alınması gerektiğini vurguladı.

Başkan Çoşkun, “Biz kesinlikle ücretli öğretmenliğe karşıyız. Neden karşıyız? Çünkü bu öğretmense bunun ücretlisi, sözleşmelisi olmaz. Öğretmen kadroludur ve bunun mutlaka kadroya dönüştürülmesi gerekir. Dolayısıyla siz ücretli öğretmeni ucuz işçilik adı altında çalıştırıyorsunuz. Bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Alacağınız 45.000 öğretmeninde kadrolu bir şekilde atanması için bir çalışma yapılması gerekir. Ücretli öğretmenliğin olmaması, sözleşmeli öğretmenliğin olmaması ve bunların mutlaka kadroyla aynı haklara sahip olması ve Urfa’mıza en az 10.000 öğretmenin verilmesini bekliyoruz.” ifadesini kullandı.

Haber: Mehmet Kırvar

Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Çoşkun öğretmen ataması