Başkan Erdal  "Mücadelemiz devam ediyor"

TAKİP ET

Şanlıurfa Barosu Kadın Hakları Merkezi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle basın açıklaması düzenledi.

Şanlıurfa Barosunda düzenlenen basın açıklamasında konuşan Kadın Hakları Merkezi Başkanı Avukat Melike Satış Erdal kadın şiddetine maruz kalan kadınların yaşadığı zorlukları, ataerkil bir toplumda kadına yeteri kadar önemin verilmediğini söyledi.

Şiddete uğrayan kadınların sayısının gün geçtikçe artığını vurgulayan Avukat Melike Satış Erdal, İstanbul sözleşmesinin askıya alınmasından sonra kadın cinayetin artığını vurguladı.

Şiddete maruz kalan kadınlardan bahseden Başkan Erdal uzun süredir adliye önünde Adalet Nöbeti tutan Emine Şenyaşar hakkında da konuştu.

Başkan Erdal  “627 günü aşkındır adalet nöbeti tutan Emine Şenyaşar’ın temel talebi adalet olmasına rağmen bu süreç içerisinde Emine ana onlarca kez göz altına alındı, hakkında bir çok soruşturma başlatılıp fava dosyaları açılarak adalet arayışı engellenmeye çalışılmıştır.

Bizler bu hukuksuzluğu kabul etmiyor ve sonuna kadar Emine ananın adalet nöbetinde yanında olacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz.”

Kadınlara yönelik şiddetin artığını ve bunun önüne geçilmesi için yasalarda değişikliklerin yapılması gerektiğini vurgulayan Başkan Erdal  “Ülkemizde kadına yönelik şiddetin arttığını en temel insan hakkı olan yaşam hakkının vahşice ihlal edildiğini endişe ile gözlemlemekteyiz.
Kadına şiddeti önlemek için yasal mevzuatın yanı sıra toplumsal zihniyetinde değişmesi de çok önem arz etmektedir.

Bu bağlamda devletin çok yönlü ve bütüncül politikaların yanında mücadelenin genele yayılarak etkin kararlar yürütmesi gerekmektedir.

Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığının açıkladığı verilere göre 31 Aralık 2021 tarihi itibariyle 300 kadın cinayeti, 2022 yılın ilk 10 ayında ise 225 kadın cinayeti gerçekleşmiştir.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunun verilerine göre ise 2021’in il 10 ayı 325 kadın cinayeti, 175 şüpheli kadın ölümü, 2022’nin ilk 10 ayında da 282’i kadın cinayeti, 208 şüpheli kadın ölümü gerçekleşmiştir.”dedi.

 

 

Kadınlar Mücadele Urfa