Başkan Gülpınar'ın kararı büyük beğeni topladı

TAKİP ET

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar'ın, belediyenin kendisine tahsisi ettiği maaş öğrencilere burs olarak vereceğini açıklamasından sonra kentte büyük takdir topladı. Urfalı vatandaşlar verilen bu karardan dolayı Gülpınar'a teşekkür etti.

Belediye Başkanı Gülpınar, seçim dönemi sürecinde dile getirdiği “Başkanlık maaşımın tamamını burs olarak öğrencilere vereceğim” dedikten sonra bugün bursun başvuru tarihi ve kriterlerini kamuoyuyla paylaştı.

 Kriterler arasında öncelikle kız çocukları bulunuyor. Bu kriterlerin dışında ebeveynlerinin gelir seviyesi bir asgari ücretten düşük olan öğrenciler, öksüz, yetim, engelli bireyler ve şehit ailelerinin çocukları, tıp fakülteleri, diş hekimliği ve mühendislik gibi nitelikli bölümlerde okuyan veya derece ile üniversite kazanan öğrenciler burstan faydalanabilir. Ayrıca Vakıf Üniversitesinde okuyan öğrencilerden sadece yüzde 100 burslu olan öğrenciler başvuru yapabilir.

Burslar, bir yıllık toplu şekilde verilecek ve burs başvurusu 4 kriter üzerinden değerlendirilecek. Bu kriterlerden her biri 25 puan olacak ve puanlama sistemine göre yüksek puanı sağlayan öğrenciler öncelikli olacak. Burs miktarı ve burs verilecek öğrenci sayısı Başkan Mehmet Kasım Gülpınar’ın 1 yıllık maaş toplamı esas alınarak belirlenen öğrencilere eşit miktarda aktarılacak.

Urfa Değişim mikrofonlarına konuşan vatandaşlar, Kasım Gülpınar’a güvendiklerini ve bu bursun öğrenciler için çok yararlı olacağını kaydetti.

“KANTİNDEN BİR TANE SU ALAMAYAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLER VAR”

Öğrencilerin maddi koşullarından bahseden ve öğrencilere verilecek olan bursun çok yararlı bir durum olduğunu kaydeden İbrahim Halil Kırıcı, “Zaten Kasım Gülpınar'ın en güzel yararlarından bir tanesi budur. Kasım Gülpınar Türkiye'de en iyi Belediye başkanlarından bir tanesidir. Bizim zaten beklentimiz buydu, kendisinden Allah razı olsun. Kantinden bir tane su alamayan üniversite öğrencileri var. O yüzden bu burs konusu öğrencilere iyi gelecek. İyi ki de seçtik kendisinden çok razıyız. Burs konusu çok iyi olur çünkü su alamayan ve ailesinin maddi durumu kötü olduğu için para alamayan öğrenciler var. Bu burs konusu belediyeciliğin en güzel örneğidir” dedi.

“ÖĞRENCİLERE YAPTIĞI YARDIMDAN DOLAYI ZATEN KENDİSİNİ BELLİ EDİYOR”

Kasım Gülpınar’ı daha önceden tanıdığını belirten Halil Seyhan, “Allah kendisinden razı olsun bu vereceği burstan dolayı. Bizim için zaten çok değerli bir insan ve milletvekilliği yaptığı zamandan kendisini tanıyoruz. Kasım Gülpınar öğrencilere yaptığı yardımdan dolayı zaten kendisini belli ediyor. İnşallah Şanlıurfa içinde bir şeyler yapar” diye konuştu.

“İNŞALLAH BAŞARILI BİR BAŞKAN OLUR”

Öğrencilere verilecek olan bursun öğrenciler açısından faydalı olacağın altını çizen Reşit Açar, Gülpınar’a güvendiğini söyledi. Açar, konuşmasının devamında şu şekilde konuştu:

 “Kasım Gülpınar maaşını öğrencilere verdiği zaman çok faydalı olur. Burs verdiği zaman mutlaka öğrencilere bir yararı dokunur. İnşallah başarılı bir başkan olur. En azından öğrenci bu parayı aldıkları zaman harçlıklar çıkar. Öğrenciler memnun olunca bizden memnun oluruz. Ben kasım Gülpınar'ı görmedim ve tanımıyorum ama insanlar kendisini çok övüyorlar o yüzden bizde kendisine güveniyoruz.”

“KASIM GÜLPINAR SÖZ VERDİYSE YAPAR”

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’ın verdiği sözlerin arkasında durduğuna dikkat çeken Şehmus Akkuş, “Kasım Gülpınar öğrencilere maaşını vermesi çok güzel bir şey. Öğrenciler bu durumdan çok mutlu olurlar. Zaten Kasım Gülpınar söz verdiyse yapar. İnşallah Urfa için güzel şeyler yapar” ifadelerini kullandı.

“ÖNCELİK KIZLARA VERİLMESİ DE ÇOK GÜZEL BİR ŞEY”

Bursun öncelikle kızlara verilmesi güzel bir karar olduğuna değinen vatandaş Hasan Abur, “Allah Kasım Gülpınar'dan Allah razı olsun. Bu burs inşallah öğrenciler için de iyi olur. Kasım Gülpınar'da Şanlıurfa için çok şey yapar. Belediye başkanının çevresi temiz oldu mu çok güzel işler başarır. Bursta herkese verilecek kız erkek ayrımı yok. Öncelik kızlara verilmesi de çok güzel bir şey” diye konuştu.

Kasım Gülpınar Belediye başkanı Urfalı vatandaşlar Şanlıurfa Şanlıurfa haberleri