Başkan Keser iddiaları yalanladı

TAKİP ET

Şanlıurfa Pazarcılar Derneği Başkanı Hacı Keser son günlerde hakkında çıkan usulsüzlük iddialarını yalanladı. Pazar yerlerini dost ve akrabalarına verdikleri yönündeki haberlerin iftira olduğunu ve hiçbir esnafını mağdur etmediğini söyledi.

Haliliye Karşıyaka Mahallesinde yapılan Karşıyaka Kapalı Semt Pazarında tezgah yerlerinin esnaf olmayan ve dernek başkanı yakınları arasında pay edildiği iddia üzerine Şanlıurfa Pazarcılar Derneği Başkanı Hacı Keser, gazetemize yaptığı açıklamada iddiaların yalan olduğunu ve hiçbir esnafın mağdur olmadığını kaydetti.

Pazar tezgah yerleri para karşılığı, makbuz ve satış sözleşmesi olmadan Dernek Başkanı Hacı Keser’in inisiyatifiyle akrabaları arasında pay edildiği şeklinde haberlerin karalama amaçlı yapıldığını söyleyen Keser, bugüne kadar tüm paylaşımların adil bir şekilde makbuz karşılığında dağıtıldığını belirtti. Esnaftan para toplandığı iddialarını da yalanlayan Başkan Keser söz konusu iddialar için gazetemize değerlendirmelerde bulundu.


Gazetemize konuşan Hacı Keser kendisine dair yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve yazılıp çizilenlerin kendisini yıpratmak isteyen kişiler tarafından yapıldığını öne sürdü.

“PARA KARŞILINDA YER TAHSİS ETTİĞİM KESİNLİKLE YALAN”
Karşıyaka semt pazarında akrabalarına haksız yer tahsis ettiği iddialarına açıklık getiren Hacı Keser “Şanlıurfa Pazarcılar Derneği 1993 yılında kuruldu. Pazarcılar çalışıyor az ya da çok kazanıyor. Para karşılında yer tahsis ettiğim kesinlikle yalan. Pazarımız Haliliye ilçesinde eskiden yolda kuruluyordu. Şu anda kapalıya geçtik. Çamur atanlar bizim esnafımız olmayanlardır ya da bu pazara hiç gelmeyen kişilerdir. 8 yıldır bu pazar kurulmuş, bu pazara hiç gelmeyenler bunu diyebilir. Biz kesinlikle hiçbir esnafımızı mağdur etmemişiz. Bu 8 yıl içerisinde yolda kurulan pazarları hepsini kaldırıp kapalı pazara taşıdık. Herkesin numarası, kimlik numarası ismi bende kayıtlıdır. Kime kaç numara vermişim hepsi bende kayıtları mevcuttur. İsterseniz esnafa da sorabilirsin herkes 10- 15 yılık esnafımızdır. Yer almadığını söyleyenler Karaköprü’de Cuma günü pazar kuruyor. Gelmiş diyor ki bana burada da yer ver. Bu 8 yıl içerisinde Sırrın Karşıyaka’da Pazar tezgahı açmamış adama yer artarsa veririm” ifadelerini kullandı.

“HALİLİYE’DE YILLARDIR ESNAFLIK YAPAN KİŞİLERE YER VERDİK”
Pazarda yer tahsis eden esnaftan para topladığına dair konuya ilişkinde konuşan Keser, “Para talep etme konusuna gelince öyle bir huyum yok. Bunu ispatlamak isteyen gelsin ispat etsin. Bizim 350 tane esnafımız var. Bu Pazar yapılırken halı saha yapıldı, cami yapıldı. Zabıta arkadaşların yeri var.  Pazarımız küçüldü. Biz bütün esnafımıza yer veremedik. Karaköprü’ye gidenler burada 8 yıldır Pazar kurmuş, bu pazarda 8 yıl hiç gelmeyen insanlar var. Karşıyaka Kapalı Semt Pazarında 8 yıldır her gün esnafımıza yer verdik. Karaköprü’ye giden kişiye verirsem burada yıllardır esnaflık yapan kişilere haksızlık yapmış olurum. Ben kimseyle tartışamadım. Biz büyük bir aileyiz. Hiçbir esnaf ile tartışmayız.  Bütün esnafımız ile kardeş gibiyiz. Esnafımla da konuşabilirsiniz hiçbir şekilde kimse ile tartışmaya girmedim.” dedi

Şanlıurfa Pazarcılar Derneği Hacı Keser