Başkan Kırboğa yetkililere seslendi!

TAKİP ET

Pamuk fiyatlarının belirlenmesiyle rahat bir nefes alacağını düşünen çiftçiler ne yazık ki düşündükleriyle kaldı.

Pamuk fiyatlarının 25 TL olması beklenirken Çikobirlik tarafından belirlenen fiyat 21 TL oldu.Bazı çiftçiler fiyattan dolayı eylem yaparak tepki gösterdi.21 TL olarak belirlenen fiyatta ne yazık ki hayal oldu. Çiftçiler pamuğun randımanı düşük olduğu için pamuğun kilosunu 16 TL’den satıyor.

Ziraat Odası Başkanını Ahmet Eyyüpoğlu’nun, Tarım ve Orman Bakanı  Vahit Kirişçi ile görüşmelerinde konuşulan pamuk fiyatı ne yazık ki herhangi bir değişikliğe uğramadı.

Urfalı vekillerin pamuk fiyatlarının düşük olması ve çiftçilerin yaşadığı zorluklar karşısında başlarını kuma gömmesi, çiftçileri daha da umutsuzluğa kapılmalarına neden oldu. Değerinin altında satılan pamuğun, önümüzdeki yıllarda ekiminin düşeceği çiftçiler tarafından söyleniyor.

Gelecek Partisi Sosyal Politikalar Başkan yardımcısı Şükrü Kırboğa, yaşanılan durum karşısında ne yapacağını şaşıran çiftçilerin sesi oldu. Kırboğa’a pamuk fiyatlarında bir tersliğin olduğunu söyleyerek mevcut iktidar partisinin vekillerine seslendi.

Kırboğa “Pamuk fiyatını kg. başına 21 TL olarak açıklayıp, çiftçiyi bir avuç rantiyeciye 16TL'ye satmaya mecbur bırakan siyasi irade halkın temsilcisi olduğunu iddia ediyorsa bir yerlerde terslik var.Pamuğun kg. fiyatının en az 25 TL,desteklemesi ise en azından 2,5 TL olması gerekmektedir.” Dedi.

Kırboğa Sondakika Urfa Haberler Çiftciler