Başkan Kuş'ten yeni müjde! Çakmaktepe!

TAKİP ET

Ankara'da düzenlenen Şanlıurfa Tanıtım günlerinde Urfa Değişim mikrofonlarına konuşan Eyyübiye Belediye başkanı Mehmet Kuş, Çakmaktepe'deki yeni kazılarda Şanlıurfa'nın turizmine katkı sunacak olan yapıların müjdesini verdi.

Ankara’da 4 gün boyunca devam edecek olan Şanlıurfa tanıtım gününe ilgi artarken birçok siyasi isimde standlarda yerini aldı.

Kentin yöresel lezzetleri, tarihi ve kültürel güzellikleri Ankara’da tanıtılıyor. Urfa tanıtım günlerine katılan ilçelerden biri olan Eyyübiye, misafirlerini ağırlıyor.

“PANDEMİDEN DOLAYI TANITIMLARIMIZA ARA VERDİK”

Pandemi sürecinde tanıtım çalışmalarına ara verdiklerini söyleyen Eyyübiye belediye başkanı Mehmet Kuş: “Göreve geldiğimiz günden itibaren gerek büyükşehir gerek diğer ilçelerimizle Şanlıurfa’mızı tanıtmanın gayreti içerisindeyiz. Malumunuz pandemi döneminde bu programları düzenleyemedik. Pandeminin yok olması ile birlikte artık çok şükür stantlarımızı açtık Şanlıurfa’mızı güzel bir şekilde tanıtacağız.” dedi.

“EYYÜBİYE DÜNYANIN HER YERİNDE ÖNEME SAHİP”

 Çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini söyleyen başkan Kuş Eyyübiye’de bulunan tarihi yapıların sadece Urfa için değil, dünyanın her yerinde öneme sahip olduğunun altını çizerek şunları kaydetti: “Bundan birkaç gün önce İstanbul’daydık bugün de Ankara'da, hem Eyyübiye Belediyesi hem de Şanlıurfa’mızı tanıtmaya devam edeceğiz. Eyyübiye sadece Şanlıurfa için değil ve sadece Türkiye içinde değil biliyorsunuz kutsal Mekke Medine'den sonra 4. Büyük kutsal yerlerden bir tanesi olduğu için Eyyübiye herkes için büyük öneme sahip.  Öte yandan buram buram tarih kokan sokaklarımız, hamamlarımız yine bir taraftan Hz. İbrahim'in ateşe atıldığı yer açıkçası Eyyübiye’nin neresine bakarsanız ayrı bir tarih kokuyor.” ifadelerini kullandı.

“EYYÜBİYE’DE YENİ YERLER KEŞFEDİLİYOR”

Urfa’ya her geçen gün yeni yapıların kazandırıldığını açıklayan başkan Kuş Urfalılara müjde vererek: “Urfa'ya gelen arkeologların dediğine göre Çakmaktepe'de olanlar Göbeklitepe'yi 100 kat geride bırakacaktır. Tabii bunu tarih babında söylüyorum. İnşallah önümüzdeki aylarda bu projelerimizi bakanımıza sunacağız.” şeklinde konuştu.

Kader Topal-Mehmet Halhalli / Urfa Değişim