Başkan Savaş "10 Büyükşehir Başkanı istifa etsin ben de ederim "

TAKİP ET

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, yaşanan asrın felaketi olarak nitelendiren depremden sonra istifa edip etmeyeceği konusunda tartışmalar  yaşandı. Başkan Savaş istifa etmesi gerekenler istifa ederlerse kendisinin de istifa edeceğini söyledi.

İstifa edeceğine yönelik ortaya atılan iddialar ile ilişkin konuşan Başkan  savaş "Şehir o kadar zor durumda ki bırakıp kaçmak olmaz. Ben istifa edeceksem, iktidar da, 10 belediye başkanı da etmeli" dedi.

BAŞKAN SAVAŞ, ZEYNEL BAŞKANI DA HEDEFE KOYDU!

Yaşanan depremin baş sorumlusu olarak hedefe koyulan ve ağır suçlamalar ile kamuoyunun önüne kurban olarak koyulan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, istifa etmesi gerekenin kendisi değil, iktidar olduğunu söyledi.

Başkan Savaş  "Şehir şu anda o kadar zor durumda ki, bırakıp kaçmak olmaz. 9 yıldır bunun yetkisi bende değil. 11 ilçe iktidara mensup.

İstifa etmesi gerekirse herkesin etmesi lazım. 10 tane büyükşehirin istifa etmesi lazım. Burada yıkılan ilçeler, beldeler istifa etmesi lazım. İktidarın istifa etmesi lazım. İstifa edilecekse hep beraber edelim. 1 ay sonra yargıya başvuralım. Kim ceza alırsa, bu kendim için dahil." Dedi.

Zeynelbaşkan Urfa Haberler