Başkan Soyer'den Urfalıların damadına servet!

TAKİP ET

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluş yıldönümü 9 Eylül'de verdiği konser ile tüm İzmirlileri adeta coşturan Şanlıurfalıların damadı Mega Star Tarkan, konserde aldığı ücret dudak uçuklattı.

Mega Star Tarkan’a ödenen ücreti bu güne kadar sır gibi saklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sonunda Mega Star’ın aldığı ücreti açıkladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer önce "Tarkan konser ücretsiz olarak verecek" dese de daha sonra Tarkan'a sadece kaşe ücreti adı altında ödeme yapıldığını belirti. Soyer ayrıca Tarkan'ın 'kaşe ücreti' adı altında alacağı parayı da hayır kurumlarına bağışlayacağını ifade etti.


Geçtiğimiz hafta İzmir Büyükşehir Belediyesinin 2023 mali yılı tahmini gelir gider bütçesinin görüşüldüğü meclis toplantısında AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, Soyer'i sert bir dille eleştirdi.

Konuyu oturumda tekrar gündeme taşıyan Hızal, Soyer'e İzmir Büyükşehir Belediyesinin yerli ve yabancı finans kuruluşlarına olan borçlarının yanı sıra bir de belediyeye iş yapan müteahhitlere yüklü miktarda borcu olduğunu belirtip "Belediyeye iş yapan müteahhitlere hak edişlerini zamanında ödemeyip 8-10 ay bekletiyorsunuz. Yüklenici firmalar biriken alacaklarını istemek için kapınıza geldiğinde de 'Bu ay Tarkan Konseri vardı ödeme yapamıyoruz deyip' gönderiyorsunuz. Toplamda piyasaya 3 milyar lira borcunuz var. Finans kuruluşlarına olan borçlar da eklendiğinde toplam borç miktarı 20 milyar lirayı buluyor." demişti.

Daha önce Tarkan konseri konusunda çelişkili açıklamalarda bulunan Soyer bununu üzerine: "Tarkan konseri nedeniyle arpamız yoktu ödeyemiyoruz demişiz. Tarkan konserinin ödemesini İZBB yapmadı. Sponsor bir firma yaptı bu ödemeyi." demişti.

Bu güne kadar Mega Star'a ödenen ücret konusunda çelişkili açıklamalarda bulunan Soyer daha fazla kaçamadı. Bilgi Edinme Yasası kapsamında yapılan başvuruları yanıtsız bırakan Soyer artık kaçacak yer kalmayınca Tarkan'a KDV Dahil 3 milyon 540 bin lira ücret ödendiğini açıklamak zorunda kaldı.

Tarkan Urfa Soyer İzmir ve İstanbul İzmir