Başkan Yavuz "Bitlis'te yaşanan olayı burada yaşamayalım"

TAKİP ET

Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa İl başkanı İsmail Yavuz Şanlıurfa'da başıboş köpekler ile ilgili açıklama yaptı.

Şanlıurfa’da son dönemlerde sıkça rastlanılan başıboş köpekler konusunda açıklama yapan Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa İl başkanı Yavuz “Bitlis’ te yaşanan kuduz vakası ibretliktir.” diyerek duruma tepki gösterdi.

“BİTLİS’TE YAŞANAN OLAY ŞANLIURFA’ DA YAŞANMASIN”

Başkan Yavuz yaptığı açıklama da şu sözlere yer verdi: “Bitlis te yaşanan ve sonu maalesef ölümle sonuçlanan başıboş köpek sorunu yüzünden gencecik, daha hayatının baharında bir evladımız hayatını kaybetti.  Bizde, Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa il başkanlığı olarak ne  Şanlıurfa'da ,nede Türkiye'de bu türden vakaları duymak ve görmek istemiyoruz.” dedi.

“HAYVAN BARINAKLARININ VERİMLİ KULLANILMASI GEREKİYOR”

Şanlıurfa büyükşehir belediye başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e çağrıda bulunan başkan Yavuz sözlerine şöyle devam etti: “ Tam teşekküllü hayvan barınağı ile köpeklerin uyutulması yerine üremelerinin kontrol altına alınması. Şanlıurfa'da tam teşekküllü bir hayvan barınağı, Şanlıurfa ve tüm ilçelerde başı boş köpeklerin toplatılması, üremelerinin kontrol altına alınması gereklidir. Hepimizin çocukları sabah daha gün aydınlanmadan okula gidiyorlar tabi bu sadece çocuklar için değil yetişkinler içinde tehdit haline geliyor, kırsal da okula yürüyerek giden çocuklarımız var bu tür vakalardan sorumlu olduğumuz Şanlıurfa'da görmek istemiyoruz. Kaza geliyorum derken durup izlemek ortaya koyulan. Türkiye yüzyılına yakışan bir durum değildir. Hayvan barınaklarının verimli kullanılması halinde, başıboş hayvanların üremesinin kontrol altına alındığında insanlık dışı bir uygulama olarak uyutulması sorununu da aşmış olacağız.” İfadelerini kullandı.

KADER TOPAL/ URFA DEĞİŞİM

Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa İl başkanlığı İsmail Yavuz Şanlıurfa başıboş köpekler ile ilgili açıklama yaptı başıboş köpekler