Başkan Yavuz'dan Urfalı vekile sert gönderme!

TAKİP ET

Terörle Mücadele Gazisi Şanlıurfa Şehit Aileler Dernek Başkanı Mehmet Yavuz, geçen günlerde HDP ile tekrar çözüm süreci yapılabilir diyen Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri'ye isim vermeden göndermelerde bulundu.

Cevher’nin  yeni bir çözüm sürecinin olağan olması mesajı vermesi üzerine çeşitli mecralardan tepkiler geldi. Anayasa değişikliği için iktidar partiden bir heyetin İYİ Parti, CHP ve HDP ile yaptığı görüşmelerde HDP’nın ılımlı davranması Ak  Parti cenahında iyimser karşılandı.

HDP ile Ak Parti’nin görüşmesinin doğru olduğunu ve partisinin verdiği her kararın arkasında olduğunu söyleyen Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, çıktığı bir televizyon programında HDP’ye gidilmesi değil, gidilmemesi abestir, HDP legal bir partidir demesi tepkilere neden oldu.

Tepki gösterenlerden  Terörle Mücadele Gazisi Şanlıurfa Şehit Aileler Dernek Başkanı Mehmet Yavuz, yeni bir çözüm süreci demek, ihanet demek, şehit katileriyle yapılacak herhangi bir pazarlık şühedaya ihanettir dedi.

Başkan Yavuz  isim vermeden Mehmet Ali Cevheri’yi şöyle eleştirdi. ”Yeni bir çözüm süreci demek, ihanet süreci demektir! Şehitlerimizin katilleriyle yapılacak herhangi bir pazarlık, şühedaya ihanettir. Hiçbir ihanet sürecini kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz... “

Yavuz Cevheri