Başkan Yeşil yetkililere seslendi" Hasarlı binaları biran önce yıkın"

TAKİP ET

Gelecek Partisi Şanlıurfa il başkanı Abdullah Yeşil Urfa Değişim mikrofonlarına konuştu.

Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremden etkilendiklerini belirten Başkan Yeşil Her daim depremzedeleri ziyaret ettiklerini belirterek “Vatandaşlarımızın yaralarını hep birlikte saracağız” dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen iller arasında yer alan Şanlıurfa’da ağır hasarlı olarak belirlenen binalarda yıkım işlemlerinin başlamamasına dikkat çeken Başkan Yeşil yetkililere seslenerek bu binaların biran önce yıkılması gerektiğini kaydetti.

“HER ZAMAN VATANDAŞIMIZIN YANINDA VE EMRİNDEYİZ”

Daha sonra sözlerini şu şekilde devam eden Başkan Yeşil “Şanlıurfa’daki hemşerilerimize ve deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Geçen hafta Adıyaman’a gittik, Adıyaman’da hala çadır ve battaniye sıkıntısı yaşanıyor, birde diğer problem Adıyaman’da gıda ve yemek yardımı yapan STK’lar geri dönmeye başlıyor. Biz gelecek Partisi olarak depremin ilk gününden itibaren Şanlıurfa’da depremin yıktığı binaları ziyaret ettik. Şanlıurfa’da bulunan depremzede vatandaşlara battaniye ve giyim yardımında bulunduk. Depremin 3.günü partimizin genel başkanı Ahmet Davutoğlu ile birlikte Adıyaman’a gittik ve deprem bölgesindeki çalışmalara destek olup gereken yardımları yaptık. Partimiz sürekli açık, deprem koordinasyon merkezi kurduk ve bu merkez sayesinde vatandaşlarımıza ulaşmaya çalıştık.” dedi.

“HASARLI BİNALARIN BİRAN ÖNCE YIKILMASI GEREKİYOR”

Şanlıurfa’da hasarlı olan binaların bir an önce yıkılması gerektiğini söyleyen Başkan Yeşil “Geçen hafta başkanımızla beraber Adana, Gaziantep, İslâhiye, Malatya’ya giderek depremzede vatandaşlarımızı ziyaret ettik. Şuan Şanlıurfa’daki en büyük sorunlardan bir tanesi depremde hasar alan evlerin problemidir. Geçen hafta CHP il binasının bulunduğu binanın çökmesiyle beraber facia geliyorum diyor.  Tekrar can kaybı yaşamamak için Valiliğimiz ,Belediyelerimiz ile Çevre, şehircilik ve iklim değişikliği bakanlığımız bir an önce ağır hasar almış ve acil yıkılacak binaların hemen yıkılıp binaların yeniden yapılması gerekir.” diyerek yetkililere seslendi.

“ÜLKEYİ YÖNETENLER ZAMANINDA MÜDAHALE EDEMEDİLER”

Özellikle depremde hükümetin çalışmalarda yetersiz kaldığının altını çizen Başkan Yeşil “Ülkeyi yönetenler zamanında müdahale edemediler özelikle Adıyaman’a gittiğimizde sadece üç dört enkazın üstünde çalışma yapılmıştı oysaki 2500 bina yıkıldı Adıyaman’da. Cumhurbaşkanı Erdoğan bazı deprem bölgelerine geç kalındığını itiraf etti ve vatandaşlardan helallik istedi.” İfadelerini kullandı.

“MERAL AKŞENER’İN MASADA AYRILIP GERİ DÖNMESİ OLMAMASI GEREKEN BİR YOL KAZASIYDI”

Tek kişilik yönetim ve Meral Akşener’in masadan ayrılması konusunda açıklamalarda bulunan Başkan Yeşil “Şuan ki Cumhurbaşkanlığı sistemi Türkiye için geçerli bir sistem değil, çünkü tek kişilik bir yönetim var ve buda ülkedeki işlerin yürümemesine neden oluyor. Demokrasilerde olmazsa olmaz yasama yürütme ve yargıdır. Meclis bugün açık ama milletvekillerinin hiçbir fonksiyonu yok bu sistemden dolayı. Meral Akşener’in masada ayrılıp geri dönmesi olmaması gereken bir yol kazasıydı. Ama böyle şeyler normal olabilir günün sonunda doğru olan yapıldı ve masa geri katıldı. Şanlıurfa halkının Adıyaman’a yaptığı yardımlardan dolayı teşekkür ederim. Urfa halkı eli öpülesi bir halktır.” şeklinde konuştu.

Gelecek Partisi Gelecek Partisi Şanlıurfa il başkanı Abdullah Yeşil haber son dakika