Başkan Yetim'se diğer adaylar neden aday oldu?

TAKİP ET

Şanlıurfaspor, Pazar günü yeni başkanını seçmek için kongreye gitti. Tek listeyle gidilen seçime mevcut başkan Emin Yetim, tekrardan başkanlığa seçildi.

Büyükşehir Belediyespor Konferans Salonunda Şanlıurfaspor’un kongresi yapıldı. Yapılan kongrede Şanlıurfaspor’un borcu da açıklandı.

 TAKIMIN 32 MİLYON BORCU BULUNUYOR

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, yaptığı açıklamada, yeni yönetimin Şanlıurfa’ya hayırlı olmasını diledi.Şanlıurfaspor’un 32 milyon 250 bin lira genel borcunun bulunduğu açıklanırken 24 milyon lirasının yönetime ait olduğu belirtildi.

EMİN YETİM’İN LİSTESİ TANIDIK İSİMLERDEN OLUŞUYOR

Emin Yetim’in hazırladığı Yönetim Kurulu listesinde şu isimler yer alıyor:

Emin Yetim, Ahmet Ekinci, Ömer Kapaklı, Celâl Yıldız, Ahmet Kaplan, İsmail Güven, Reşit Yıldız, Ibrahim Kubat, Cihan Canbeyli, Yunus Emre Aksu, Hasan Kaya, Reşat Toprak, Mehmet Büyükfırat, Ahmet Bulut, Giray Küçük

Şanlıurfa Valisi Göngör Azim Tuna yanı sıra Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, OSB Müdürü Yunus Emre Aksu kongreyi takip edenler arasındaydı.

ADAY OLANLAR NEREDE ADAYLIK?

Şanlıurfaspor’da kongre tarihi öncesi aday olan olanaydı…Ancak kongre günü gelip çattığında ise ortada ne bir aday ne de bir rakip bulabilmek mümkün idi. Öyle ki Şanlıurfaspor Kulüp Başkanlığı için adaylığını açıklayan bazı isimlerin ise güçlü ve iddialı projeleri bulunuyordu. Ancak seçim günü Emin Yetim’in listesinden başka listenin olmaması ise başta taraftarı ve şehir halkını hayrete düşürdü.

NİHAT ÇİFTÇİ YOKTU

Büyükşehir Belediyespor Konferans Salonu’nda yapılan Şanlıurfaspor kongresine beklenen katılım olmadı. Bürokrasi kesiminden Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, belediye başkanlarından ise Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ve Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli katıldı. Bunun yanında milletvekillerinden kimsenin kongreye katılmaması ve hatta telgraf bile yollamaması dikkatlerden kaçmadı. Ancak gözler ne milletvekiliyi ne de taraftarı aradı, gözler Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’yi aradı. Ancak Nihat Çiftçi kongreye katılım göstermezken, yerine vekaleten Nihat Kılıç katıldı. Nihat Çiftçi’nin kongreye katılmama sebebi ise aradaki buzların halen erimemiş olması…Hatırlanacağı üzere Şanlıurfaspor 2.Lig’e düştüğü an açıklamalar peş peşe gelmişti. Bir açıklamada Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’den gelmişti. Nihat Çiftçi Şanlıurfaspor için kurtuluş reçetesi sunduklarını ancak kimsenin kendilerine dinlemediğini ifade etmişti. Şanlıurfaspor As Başkanı Ahmet Ekinci ise Çiftçi’yi yalanlamıştı.

 CAFER: KAMUNUN MALINDAN ŞANLIURFASPOR’A PARA AKTARILDI

Şanlıurfaspor eski yöneticisi, Mehmet Cafer’ın açıklamaları kongrede gerginliğe yol açtı. Takımda siyasetin hakim olduğunu belirten Kulübün eski yönetim kurulu üyesi Mehmet Cafer, “Şanlıurfaspor’a siyasetin 5 yılda 150 trilyon gideri var. 50 trilyon federasyon ve reklam geliri. 100 trilyon da Urfa’da Valilikten belediyelerden kamunun malından Şanlıurfaspor’a para aktarıldı. Bunun hovardaca kimsenin harcamaya hakkı yok. 150 trilyon heba edildi ve takımımız küme düştü. Mehmet bey, (Mehmet Ekinci) saat sabah 4’lere kadar Faruk Çelik ve Fethi Şimşek’le pazarlıklarınızı biliyoruz. Maalesef siyaset sporun içine girdi ” dedi.