Başsavcı'dan Şanlıurfa medyasına teşekkür

TAKİP ET

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, Şanlıurfa'nın yerel gazete sahipleri ile bir araya geldi. Öztoprak, Şanlıurfa medyasının birçok haberde Şanlıurfa'yı düşünerek hassas davrandığını belirterek teşekkür etti.

Şanlıurfa Başsavcısı Tolgahan Öztoprak Şanlıurfa'daki yerel gazete sahiplerini ziyaret etti. Gazete sahipleri ile bir araya gelen Başsavcı Öztoprak, Şanlıurfa'da başta FETÖ olmak üzere bin 200 kişinin soruşturma dosyalarının yürütüldüğünü ve şüpheli dosyası olanlarının sayısının ise bin 800 olduğunu vurguladı.

'Hakim-Savcı kadrosunda eksiklik yok'

Şanlıurfa Adliye binalarının dağınık olduğu ile ilgili de bilgi veren Başsavcı Tolgahan Öztoprak, bu konuda proje çalışmalarının sonuna gelindiğini, yeni Adliye binası ile ilgili projenin tamamlandığını söyledi. Bu konuda yatırımın yapılması durumunda önümüzdeki yılda inşaata başlanacağının altını çizen Öztoprak, Şanlıurfa'da hakim-savcı kadrosunda ise eksikliklerin olmadığının altını çizdi.

FETÖ terör örgütü soruşturmaları ile ilgili de bilgi veren Başsavcı Öztoprak, birçok kesimin birbirini ihbar ettiği ancak bunlar hakkında yeterince delil sunmadıklarını, bunun için de bu soruşturmalar üzerinde hassasiyetle çalışıldığını belirtti.



'Şanlıurfa Medyasına teşekkür ederim'

"Adalette çoğu ülkeden daha öndeyiz" diyen Tolgahan Öztoprak, "Şanlıurfa medyası çoğu zaman birtakım haberlerde hassasiyetle davranıyor. Bilgi kirliliği oluşturmuyor. Bu nedenle Şanlıurfa medyasına çok teşekkür ediyorum." dedi.

'Şanlıurfa, şiddet olaylarıyla ön plana çıkmamalı'

Şanlıurfa'nın huzur kenti olduğunu vurgulayan Öztoprak, "Şanlıurfa bir huzur kentidir. Ancak her şehirde olduğu gibi Şanlıurfa'da da ölüm haberleri yoğunluktadır. Bazen bakıyoruz Şanlıurfa sanki ölüm haberleriyle ön plana çıkarılmaya çalışılıyor. Bu da Şanlıurfa'nın durumunu zedeleyebilir. Yani Şanlıurfa'nın şiddet olaylarıyla ön plana çıkarılması, turizm avantajına da zarar verebilir. Bu nedenle şehrimiz için hassa davranmak zorundayız." diye konuştu.

 

başsavcıdan Şanlıurfa medyasına teşekkür Şanlıurfa başsavcısı tolgahan Öztoprak Şanlıurfa ın yerel gazete sahipleri hakim-savcı kadrosunda eksiklik yok Şanlıurfa bir huzur kentidir