Bataklığa saplanan 40 bin genç

TAKİP ET

Yeşilay Şanlıurfa Şube Başkanı Muharrem Çelik, Şanlıurfa'da yaklaşık 40 bin gencin uyuşturucu bağımlığı batağında olduğunu söyledi.

Genç nüfusunun yüksek olduğu Şanlıurfa'da her geçen gün madde bağımlılığı batağına sürüklenen gençlerin sayısı artıyor. Yetkililer tarafından bu konu sürekli gündeme getirilse de bunun önünü kesmek de bir hayli zorlaşıyor. Şanlıurfa'da uyuşturucu kullanımı ile ilgili bilgi veren Muharrem Çelik, Şanlıurfa’da yaklaşık 40 bin gencin uyuşturucu batağında olduğuna dikkat çekti.

'Madde bağımlılığında Urfa daha önde'

Uyuşturucu madde bağımlılığının tüm Dünyada ve Türkiye'de de ciddi oranda sıkıntı olduğunu ifade eden Çelik, “Bütün dünya uyuşturucu bağımlılığına karşı harekete geçti. Ancak Urfa bir adım daha öne çıktı. Urfa’nın böyle olmasının nedeni ise yolların kesiştiği noktada olmasındandır. Diğer illerden ne kadar araç geliyorsa buradan geçiyor. Bu da zehir tüccarlarının burada daha kolay yayılmasına ve müşteri bulmasına neden oluyor” diye konuştu.

Çelik, madde bağımlılığının ne kadar endişe verici boyutlara ulaştığını şu cümlelerle ifade etti;

“Şanlıurfa’da yaklaşık 40 – 50 bin madde bağımlısı genç var. Bunlar madde bağımlısı ve satıcı olarak karşımıza çıkıyor. Bu anlamda Valimiz Abdullah Erin, Ankara’dan bir ekip getirerek madde bağımlılarının sayısını tespit ettirdi. Şu anda stratejik bir plan üzerinde çalışıyor ve biz de Yeşilay olarak çalışıyoruz. Okullarda, gençlik merkezlerinde, derneklerde, hapishanelerde ve evlerde çalışmalar yürütüyoruz.”