Baydilli, projelerini açıkladı

TAKİP ET

Ak Parti Karaköprü Belediye Başkan adayı Metin Baydilli, projelerini açıkladı. Baydilli "31 Mart'ta sandıktan başarılı bir şekilde çıktıktan sonra inşallah bismillah diyerek projelerimiz için çalışmalara başlayacağız." dedi.

Basın mensupları ve parti teşkilatıyla bir araya gelen Ak Parti Karaköprü Belediye Başkan adayı Metin Baydilli, hazırladığı projelerini açıkladı. Baydilli, "Karaköprü 2014 yılında Büyükşehir yasasıyla belde statüsünden ilçe statüsüne geçti. İlçemiz 195 bin 500 nüfusa ulaştı. Biz şimdiye kadar bu ilçemiz için hizmet etme çabasında olduk. Önümüzdeki seçimlerde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından tekrar aday gösterilmem bizi son derece memnun etti. Biz şu ana kadar Karaköprü ilçesinin ihtiyaçlarını gidermek için çok çalıştık, yorulduk. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır." dedi.

Başkan Baydilli, projelerini şöyle açıkladı:

AVM ve Karaköprü Kulesi

Karaköprü ilçemizde alışveriş merkezi yok. Burada 30 dönüm üzerine bir alışveriş merkezi kuracağız ve etrafında Karaköprü Kulesi, cami, 80 yataklı otel, meydan, millet kıraathanesi yer alacak.

Gençlik ve Spor Merkezi

Biz gençliğimizin sporla muhatap olmasını istiyoruz. Bu nedenle Gençlik ve Spor Merkezini kuruyoruz. Burada bay bayan olmak üzere 6 havuzumuz var. Spor alanında ne varsa burada yer alacak.

Kadın Yaşam Merkezi

Kadın Yaşam Merkezi Doğukent Mahallesi'nde 4 bin metrekare üzerine kurulacak. Burada kadınlara yönelik kurslar açılacak, kadınlar burada aldıkları sertifika ile iş yeri açabilecekler.

Meydan Projesi

25 bin metrekare üzerine meydan kuruyoruz. Burada yürüyüş yolları, konser alanları yer alacak.

El Battani Bilim merkezi

Astronomi anlamında ilçemizi ileriye taşımak için El Battani Bilim Merkezini kuracağız. Bunun da ihalesini gerçekleştirdik.

Taşhan Projesi

El sanatlara dair ne varsa burada yeni nesillere kazandıracağız. Eski bir mimari yapıyla inşa edilecek. Burada kadınlar meslek edinebilecek.

Basın Müzesi

Doğukent Mahallesi'nde İletişim Müzesini kazandıracağız. Vatandaşlar elinde bulunduran eski televizyon gibi iletişim aletlerini buraya getirecek ve burada sergilenecek. Bu da Şanlıurfa'da bir ilk olacak.

Orman Okulu

Orman eteğinde bir okul kurarak çocukların doğayla iç içe olmalarını sağlayacağız.

Masal Park

Şanlıurfa dışında masal park görerek Şanlıurfa'da da isteyen çocuklar için geliştirdik. Masal kahramanlarının bulunduğu park 12 bin dönümlük alanda olacak.

Mesire alanı

Mevcut mesire alanımız yerleşim arasında kaldı. Bu nedenle orman eteğinde 30 dönüm üzerine mesire alanı yapacağız.

Koku bahçeleri

İçerisinde parklar bulunacak ve buralarda okuma yerleri olacak.

Hobi Bahçeleri

Boş zamanlarını değerlendirme adına bir uğraş alanları olan hobi bahçesinde vatandaşlar zamanlarını değerlendirecek.

Millet Kıraathanesi

Gençlerimiz burada kitapla, internetle zamanlarını geçirecek.

Kitap Kafeleri

Şanlıurfa en az okuma oranına sahip olan illerden biridir. Bu nedenle her mahalleye bir okuma salonu kazandıracağız.

Halk eczanesi

Kullanılmayan ama tarihi geçmemiş ilaçlar vatandaşlar tarafından halk eczanesine bırakılacak ve ihtiyacı olanlar buradan alabilecek.

Macera Parkuru

Çocuklarımızın burada zaman geçireceği bir alan olacak.

Sanat Sokağı

İlçemizi sanat sokağıyla buluşturuyoruz ki Şanlıurfa'mız sanattan kopuk bir durum almasın.

Engelsiz Park

Engelli kardeşlerimizi düşünerek bunun için çalıştık. Atakent Mahallesi'nde eğitim oyun alanlarında engelli kardeşlerimiz engelsiz parkta zamanlarını geçirebilecekler.

Engelsiz taksi

Engelliler acil durumlarda engelsiz taksiyi çağıracak ve bu taksi onları istediği yere götürdükten sonra tekrar eve bırakacak.

Semt Pazarları

İlk fırsatta Narlıkuyu ve Doğukent'te semt pazarları kuracağız.

Konuşan Parklar

İbrahim Tatlıses Parkı var ama İbrahim Tatlıses hakkında bilgi veren bir özellik yok. Konuşan Parklar sayesinde birçok değerin bilgisi verilecek.

Şerbet ve çorba çeşmeleri

Yazın şerbet ve kışın çorba ikramı olan Osmanlı çeşme sayılarını artıracağız.

Seyrantepe ve Doğukent'e devasa parklar

Luna park

Büyükşehir Belediyesi ile halledebilirsek Karaköprü'de bir luna park yapacağız. 

 

metin baydilli karaköprü haberler son dakika