Bayık'tan gri pasaport iddialarına kınama

TAKİP ET

Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, 'gri pasaport' iddialarının şahsına ve kurumuna karşı yapılan bir iftira olduğunu söyledi.

Hilvan Belediye Meclisi’nin, 23 Eylül 2019'da Fransa'ya bir gezi grubu göndermeyi kararlaştırdığı, Turc de Grenoble Derneği’nin çağrısıyla 45 kişinin gittiği, ancak bazı kişilerin Fransa’dan dönmediği ileri sürülen haberle ilgili ANKA Haber Ajansına konuşan Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, “Giden herkes döndü mü?” sorusuna “Döndüler, döndüler, çok abartıyorlar” dedi. Bayık, İçişleri Bakanlığı’nın bu olayla ilgili inceleme başlatıp başlatmadığı sorusunu ise yanıtsız bırakarak “orucum” dedi

Birgün gazetenin sosyal medya hesabına yorum atarak serzenişte bulunan Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, “Oruçlu halimle koştururken, şahsıma ve başında bulunduğum kuruma karşı geliştirilmek istenen bir iftira kampanyası karşısında duyduğum rahatsızlığı dile getirmem; dini vecibelerimiz üzerinden şahsıma yapılan yakışıksız ithamları ve sahiplerini kınıyorum.” dedi.

İşte Bayık’ın o mesajları:
“Basın dürüst, ilkeli ve sorumluluk bilinciyle çalışarak demokrasinin güçlenmesine katkıda bulunan en temel unsurlardandır. Bu ilkeye dayanarak mesleğini icra eden basın mensupları haricinde;
“çamur at izi kalsın” zihniyetiyle hareket eden zaten ilkeli basın mensubu olamaz.

Günün yoğun temposuyla oruçlu halimle koştururken, şahsıma ve başında bulunduğum kuruma karşı geliştirilmek istenen bir iftira kampanyası karşısında duyduğum rahatsızlığı dile getirmem; dini vecibelerimiz üzerinden şahsıma yapılan yakışıksız ithamları ve sahiplerini kınıyorum.”