Bayram zammı yüzde 7...

TAKİP ET

Ramazan Bayramının başlamasıyla birlikte Şanlıurfa Otobüs Terminalinde de tatil yoğunluğu yaşanıyor. Yaşanan yoğunluk, otobüs biletlerine de yüzde 7'lik artış yansıttı.

Her yıl bayram tatilinde yoğunluğun yaşandığı Şanlıurfa otogarı, bu yıl da oldukça yoğun oldu. Özellikle bayram tatilinin 9 gün olmasıyla tatilcileri otogara yöneltti. İki hafta öncesinden biletlerin tükenmesiyle otobüs firmaları ek sefer başlattı. Geçen haftadan başlayan yoğunluk, bayrama son gün kala daha da arttı.

 

Tükenen biletlere ek sefer çözümü

9 günlük bayram tatilini akrabalarının yanında geçirmek isteyen tatilciler, uçak biletlerinin tükenmesiyle otobüs biletleri almaya yöneldi. Ancak yolculuk telaşı, bayrama 2 hafta kala biletlerin tükenmesine neden oldu. Bu nedenle firmalar, biletlerin tükenmesine ek sefer başlatarak çözüm buldu.

 

Göbeklitepe’nin de etkisi oldu

2019 yılının Göbeklitepe Yılı olması nedeniyle birçok tatilcinin de gözü Şanlıurfa’ya çevrildi. Bayramda farklı yerleri gezmek isteyen birçok tatilci, Göbeklitepe’yi görmek için Şanlıurfa’yı tercih etti. Göbeklitepe Yılının olmasıyla önceki yıllara oranla bu yıl bayramda daha fazla kişinin Şanlıurfa’yı ziyaret edeceği belirtildi.

 

Biletlere yüzde 7’lik artış yansıdı

Her yıl bayramda genel olarak fiyatların artması, tatilcilerin yoğunluğundan dolayı otobüs biletlerinde de yaşandı. 9 günlük tatilin de olması bayramı başka yerde geçirmek isteyenlerin fazla olmasından dolayı biletlerde yüzde 7’lik artış yaşandı. Bayram fırsatçılığı diyerek bilet fiyatlarındaki artışa vatandaşlar sitem etse de firmalar yüzde 7’lik artışın fazla olmadığını belirtti.

 

‘Tatilin 9 gün olması yoğunluğu daha da artırdı’

Bayrama son bir gün kala otogarda yoğunluk daha da arttı. Geçtiğimiz haftadan beri biletlerin tükendiğini ve yolcuların firmalar arasında adeta mekik dokuduğunu söyleyen otobüs firması yetkilisi Bekir Aslan, “Bayram tatilcileri iki hafta önceden bilet alarak hazırlıklarını yaptılar. Geçtiğimiz hafta zaten biletler tükendi. Bu mağduriyetlerin giderilmesi için firma olarak ek seferler başlattık. Bayram tatilinin 9 gün olması da bu yoğunluğu artırmış oldu. Tatil 9 gün olsaydı, yoğunluk bundan daha az olurdu.” dedi.

 

Bir haftadır yoğunluğun yaşandığını ancak en fazla yoğunluğun son üç gündür yaşandığını belirten otobüs firması sorumlusu Mehmet Toprak, “Her yerde olduğu gibi Şanlıurfa otogarında da yoğunluk yaşanıyor. Bu yoğunluktan dolayı biletler tükenince otobüs firmaları da teyakkuza geçti. Vatandaşlar mağdur olmasın diye firmalar ek sefer başlattı. Tatilin 9 gün olması aslında bu yoğunluğu daha da artırmış oldu. Bu yoğunluğu başlattığımız ek seferlerle atlatmaya çalışıyoruz.” diye konuştu. 

 

En fazla metropol kentler tercih ediliyor

Vatandaşların bayramda en fazla metropol kentleri tercih ettiklerini belirten firma yetkilileri, en fazla yolculuk yapılan şehirlerin bilet fiyatlarını şöyle sıraladılar: Şanlıurfa’dan İstanbul, İzmir, Bursa, Aydın’a 150 TL olurken, Ankara ve Antalya’ya bilet ücreti 120 TL oldu.   

 

Şanlıurfa otobüs terminali ramazan bayramı haberler son dakika otogar otobüs biletleri