Bayramda havalar nasıl olacak?

TAKİP ET

Ramazan ayının son günlerini yaşıyoruz. Ramazan Bayramı için artık yavaş yavaş bayram hazırlıkları başladı, alışverişler yapılıyor, temizlikler yapılıyor, baklavalar açılıyor. Her ne kadar eski bayramların tadı olmasa da yine de eski gelenekler yaşatılmaya çalışıyor.

BAYRAMDA HAVALAR SICAK OLACAK

Son yıllarda Ramazan Bayramı'nın yaz aylarına denk gelmesinden dolayı tatil planları yapanların sayısında bir hayli artış oldu. Bu durumun, bayramları tatil günü olarak görülmesine sebep olsa da yine de bayramların tadı bir başka. Bu yıl Ramazan Bayramı 25-26-27 Haziran 2017 tarihlerine denk geliyor. Dolayısıyla bayram tatilini değerlendirmek isteyenlerin ilk aklına gelen soru ''Bayramda hava nasıl olacak?'' oldu. Ramazan Ayı boyunca serin ve yağmurlu geçen günlerin ardından vatandaşlar Ramazan Bayramı'nda havanın yağmurlu ve serin olacağını düşünüyordu. Ancak Ramazan Bayramı boyunca hava güneşli olacak ve sıcaklıklar 30 derece civarında seyredecek.

YAZ MEVSİMİ YÜZÜNÜ TAM GÖSTERMEDİ

Yaz mevsimi şu ana kadar sıcak yüzünü bir türlü göstermedi. Hava bir ısınıyor, bir soğuyor. Ama bayramla birlikte sıcaklık yükselecek. Dahası, kavurucu sıcaklar bunaltacak.Serin bir Haziran ayını geride bırakmaya hazırlanırken, yetkililer hava durumuna ilişkin beklenen açıklamayı yaptı. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü bayram havası için müjdeyi verdi. Ramazan Bayramına sayılı günler kala Meteoroloji'den müthiş bir haber geldi. Serin ve yağışlı hava doğuya doğru kayıyor ve yavaş yavaş yurdu terk ediyor. Sıcaklıklar ise 10 derece birden artıyor. Özellikle Çarşamba gününden itibaren özlenen yaz mevsimine hazır olun.

SICAKLIKLAR ARTACAK

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala, hava sıcaklığı yurt genelinde yükselişe geçti. Kuzeyden gelen yağışlı sistem nedeniyle serin bir haziran ayı yaşandığını kaydeden Meteoroloji Bölge Müdürlüğü bayramda sıcak bir havaya hazır olmamız gerektiğini de belirtti. Bu sene yaşadığımız Haziran ayı, geçen iki seneye göre daha serin geçiyor ancak uzun yıllar ortalamasına göre sadece yarım derecelik bir düşüş söz konusu. Haziran ayının bitmesinde daha 10 gün var ve sıcaklık bugünden itibaren artmaya başlayacak. Haziran ayının sonunda bizi sıcak günler bekliyor. Ramazan Bayramı’nda, dün yaşadığımız sıcaklığa göre en az 10 derece bir sıcaklık artışı ile karşı karşıya kalacağız.