Bayramda turizm bereketi

TAKİP ET

9 günlük Kurban Bayramı tatilini fırsat bilen yerli ve yabancı turistler Güneydoğu'nun Saklı Cenneti olan Halfeti ilçesine akın etti. 270 bin aracın giriş yaptığı Halfeti'de turizm hareketliliği yaşandı.

Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesinin 2013 yılında "Sakin şehir" ağına dahil ettiği tarihi taş evleri ve doğal güzellikleriyle Güneydoğu'nun saklı cenneti olan Halfeti'de turizm bereketi yaşandı.

Her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Sakin Şehir Halfeti ilçesinde turizm hareketliliği yaşanıyor.

9 günlük bayram tatilinin son gününde araçlarıyla Halfeti ilçesini gezmeye gelen yerli ve yabancı turistler uzun araç konvoyu oluşturdu. Turistlerin oluşturduğu uzun araç konvoyu fotoğraf karelerine yansıdı.

İlçeye gelen turistler tarihi taş evleri ve doğal güzellikleriyle Güneydoğu'nun saklı cenneti olarak adlandırılan Fırat'ın serin suyunun aktığı nehirde tekne turu yaparak Rum Kale ve su altında kalan camileri görme fırsatını buluyor.

Pandemi nedeniyle geçen yıl çok az sayıda turistin ziyaret ettiği ilçede 9 günlük bayram tatilinde ziyaretçi rekoru kırıldı.

Halfeti ilçesine tarihi ve turistik ziyarette bulunan vatandaşlar ilçenin meşhur meyve yemeklerini tatmanın fırsatını buluyor.


Sakin Şehir Halfeti'ye ilk kez geldiklerini ifade eden vatandaşlar, ilçenin eşsiz güzellikleri karşısında büyülendiklerini anlattılar.

Halfeti Belediyesi turistlerin ilçeden memnun ayrılmaları için ilçe giriş ve çıkışlarında önlem alarak araçlarıyla gelen vatandaşları otoparklara yönlendiriyor.

BALIKLIGÖL’DE TURİZM HAREKETLİLİĞİ
9 günlük resmi tatili fırsat bilen vatandaşlar Şanlıurfa’nın tarihi ve kültürel zenginliklerini ziyaret etti. Balıklıgöl platosunu dolduran turistler tarihi alana hayran kaldı. Bölge esnafı ise turizm bereketinde yüzleri güldürdü. Pandemi döneminde ilk kez böyle bir yoğunluğun yaşandığını söyleyen esnaflar, “inşallah turizm yoğunluğu yılsonuna kadar böyle devam eder” dedi.

TAKORAN, ÇATAK VE YASLICA’YA AKIN
Siverek ilçesine bağlı Takoran Vadisi, Bozova ilçesine bağlı Çatak tesisleri, İnbaşı Mağaraları, Yaslıca Hayalpark tesisleri bayram süresince vatandaşların akınına uğradı. Yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği doğal güzelliklere yetkililerin bakım yapmasını isteyen vatandaşlar yetkilileri göreve çağırdı. Bunaltıcı havada Fırat kenarını tercih eden yerli turistler, Fırat’ın serin sularında girdi. Ancak sahil kenarlarının taşlı olması nedeniyle tehlikeye davet etti.

Abduselam Yavuz / Urfa Değişim