Bazı eczaneler halen maske satışı yapıyor

TAKİP ET

Koronavirüs salgını nedeniyle maske satışını fırsata çeviren işletmelere karşı maskenin parayla satışı yasaklanırken, bazı işletmeler halen fırsatçılıktan vazgeçmedi. Şanlıurfa'da bankanın yanında bulunan bir eczane, maskesiz bankaya giremeyen vatandaşlara 5 TL'ye maske satmaya devam ediyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye’de maske kullanmak zorunlu hale gelirken, bazı işletmeler ise maske satışını fırsata çevirdi. 50 kuruş olan maske fiyatları 5 TL’ye kadar çıkınca fırsatçılara karşı maske satışı yasaklandı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, maske satışının yasaklandığını maskelerin ücretsiz bir şekilde dağıtılacağını belirtti. Ancak bazı işletmeler bu yasağa uymadı, ücret karşılığında maske satışı yapmaya devam etti.

 

Maske satışı yapan işletmelere yönelik şikayetler arttı

Uyarılara aldırmayan marketler, eczaneler maske satışını devam ettirirken, buna yönelik şikayetler de arttı. Vatandaşlar, maske satışının yasak olmasına rağmen birçok işletmenin maske satmasına tepki gösterdi.

 

Bankaya giremeyen vatandaşlar parayla maske almaya mecbur kaldı

Şanlıurfa’da bankaya gelen vatandaşlar maskesiz içeri alınmadı. O esnada maske bulamayan vatandaşlar yan tarafta bulunan eczaneye yönlendirildi. Eczanede vatandaşlar ücretle maske almak zorunda kalırken, bu durum fırsatçılığın halen devam ettiğini gösterdi.

 



‘Belediyeler maske dağıtımını artırmalı’

Maske satışı yasaklanırken, vatandaşların da maskeye ulaşması zor hale geldi. Bu nedenle maske dağıtım işi belediyelere düştü. Bazı bölgelerde maske takmak zorunlu olurken, maske bulamayan vatandaşlar ücretle maske almak zorunda kalıyor. Bu durumda vatandaşlar belediyelerin maske dağıtımını daha da artırması gerektiğini, satışı yapan işletmelere fırsat vermemesini ve bütün vatandaşların maskeye ulaşmasının sağlanması gerektiğini belirttiler.



Urfa Değişim



bazı eczaneler halen maske satışı yapıyor maske satışı yapan işletmelere yönelik şikayetler arttı bankaya giremeyen vatandaşlar parayla maske almaya mecbur kaldı ‘belediyeler maske dağıtımını artırmalı’ türkiye’de maske kullanmak zorunlu hale gelirken