Bazı ekinler aşırı yağıştan zarar gördü

TAKİP ET

Şanlıurfa'da etkili olan yağışlar tarım verimliliğine fayda sağlarken, bazı tarım arazileri ise sağanak yağıştan olumsuz etkilendi.

Önceki yıllarda kış mevsiminde genel olarak yağış miktarının az olması nedeniyle Şanlıurfa'nın iklimi kurak geçiyordu. Bu durum da birçok ekine zarar veriyordu. Sulama ihtiyacı artan Şanlıurfa'da bazı ekinler sulanırken, bazıları ise sulama imkanının olmaması nedeniyle kuraklıktan olumsuz etkileniyordu.

Tarım arazileri suya doydu

Son yıllara oranla oldukça fazla yağış alan Şanlıurfa'da, tarım arazileri suya doydu. Önceki yıllara oranla en fazla yağış miktarını bu yıl alan Şanlıurfa'da ekinlere fayda sağlanırken, verimliliğin de artması çiftçileri oldukça sevindirdi.

Önceki yıllara oranla en yağışlı mevsimini yaşayan Şanlıurfa'da tarım arazileri suya doydu, kuyular ise taştı. Genel olarak kış mevsiminin kurak geçmesinin aksine daha fazla yağışın düşmesi ekinleri olumlu etkiledi. Ancak bazı bölgelerde bulunan araziler, aşırı yağıştan olumsuz etkilendi.

Ekinler sarardı

Siverek ilçesinde bulunan bazı araziler, dere yatağında bulunduğu için su taşkınlarına maruz kaldı. Su taşkınlarına maruz kalan bu arazilerde su birikintileri oluşarak bataklık alanlara dönüştü. Bu durum da ekinleri olumsuz etkiledi. Genel olarak etkili olan yağışlar ekinleri olumlu etkilerken, dere yatağında kalan arazilerde ekilen buğday ya da arpa olumsuz etkilendi. Filizlenen ekinleri henüz büyümeden sarardı.