Bekçi Bakır anılacak

TAKİP ET

Şanlıurfa Türk Halk Müziği Korosu Şanlıurfa'nın en iyi mevlit, gazel ve hoyrat okuyucularından olan Bakır Yurtsever'i anmak için konser hazırlığı yapıyor.

Şanlıurfa'nın tanınmış en iyi mevlit, gazel ve hoyrat okuyucusu olan ve Bekçi Bakır adıyla bilinen Bakır Yurtsever Şanlıurfa Türk Halk Müziği Korosu ekibi tarafından anılacak. Bekçi Bakır'ın anısına 22 Kasım'da sahnelenecek olan konserin hazırlığı ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Türk Halk Müziği Koro Şefi Bakır Karadağlı, "Konser hazırlığımız 22 Kasım'da sunacağımız Bakır Yurtsever Namı diğer (Bekçi Bakır)’ı anma konserinde söyleyeceğimiz repertuar çalışmalarından oluşuyor. 22 Kasım tarihinde Büyükşehir Belediyesi Şair Nabi Kültür Merkezi'nde saat 19: 30’da Bekçi Bakır’ı anma gecesinde misafirlerimize güzel bir konser vermeyi planlıyoruz. Şanlıurfa Türk Halk Müziği Korosu olarak konserlerimizde başta Şanlıurfalı müzik adamları olmak üzere müziğe emek vermiş, gönül bağı bulunan ve ismi ile özdeşleşen sanatçılarımızın adını vererek onları anmayı ve unutmadığımızı göstermek için çalışmalar yapıyoruz." dedi.



 



'Bu yıl farklı bir uygulama yapacağız'

Önceki yıllara göre bu yıl daha farklı bir uygulama yapacaklarını belirten Koro Şefi Karadağlı, "Her konserimizde bir kaynak kişiyi ya da türkü bestecisi büyüğümüzü anıyoruz. Bu yıl farklı bir uygulama yapacağız. Aynı konserlerimizi Şanlıurfa'nın ilçelerinde de düzenleyeceğiz. Hatta bunu şu anda çalışmalara katılan sanatçı arkadaşlarımız da yeni duyuyorlar. Yani çalışmalarımızı ve faaliyetlerimizi adeta ikiye ve hatta üçe katlayarak devam edeceğiz. Bizim halk müziği sevenlere ve gönül verenlere sözümüz, bu yıl çok farklı bir uygulama ile karşılarında olacağız. Bu sezon bizi izlemeye devam etmelerini istiyoruz. Repertuarlar konusuna gelince, dediğimiz gibi bu anma konserlerine gelince ki özellikle de Şanlıurfalı kaynak kişileri anınca bir bölüm onların bestelerini ya da derlemiş oldukları türkülerden oluşuyor. Dolayısıyla her konserimizde bir bölüm Şanlıurfa türküsü devreye giriyor. Diğer bölüm ise genellikle daha geniş bir yelpazede Anadolu'yu kuşatan bir yelpaze oluyor." ifadelerini kullandı.   







Mahmut Kaya / Urfa Değişim

bekçi bakır anılacak Şanlıurfa ın tanınmış en iyi mevlit gazel ve hoyrat okuyucusu bekçi bakır adıyla bilinen bakır yurtsever Şanlıurfa türk halk müziği korosu ekibi bekçi bakırın anısına 22 kasımda sahnelenecek olan konser