Belediye kirletti, vatandaşlar temizledi

TAKİP ET

Belediyelerin sokakları temizlemesi gerekirken, tam tersine vatandaşlar belediyenin atıklarını temizledi.

Sürekli vatandaşlara hizmet etmeye talep olduklarını ve sokakları temizlemenin görevleri olduklarını belirten belediye yetkilileri, görevlerini yapmadı. Caddeleri, sokakları temizlemekle görevli olan belediyeler bu kez kirletti, belediyenin atığını ise vatandaşlar temizledi.

Asfalt caddesinde Belediye işçileri kaldırım onarımı yaparken, atıklarını temizlemedi. Çalışmanın ardından atıklarını yerinde bırakan görevlilere esnaflar tepki gösterdi. Caddede görüntü kirliliğine neden olan atıkları belediye toplamazken, vatandaşlar kürek alarak atıkları temizledi.



Duruma tepki gösteren esnaflar, "Belediye yetkilileri sürekli kamuoyunda vatandaşlara hizmet etmeye talip olduklarını öne sürüyorlar. Vatandaşlar kirletsin, temizlemek bizim görevimizdir diyorlar. Ancak bakıyoruz ki durum tam tersine oluyor. Belediye kirletiyor, biz temizliyoruz. Belediye işçileri burada çalışma yaptı ama atıklarını da temizlemeden yerinde bıraktılar. Biz temizlemelerini bekledik ama bir türlü temizleyen olmadı. Bu neden biz kendimiz elimize kürek alarak temizledik." ifadelerini kullandılar.

 

belediye kirletti vatandaşlar temizledi belediyelerin sokakları temizlemesi gerekirken caddede görüntü kirliliğine neden olan atıkları belediye toplamazken vatandaşlar kürek alarak atıkları temizledi