Belediye, köpeği silahla mı öldürdü?

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde öldürülen sokak köpeğini, yavrularının kaldırmaya çalışması duygulandırdı. Öldürülen köpeğin belediye ekipleri tarafından, susturucu silahla öldürüldüğü iddia edildi. Ancak belediyeden yapılan açıklamada, silahla değil bayıltıcı iğneyle vurulduğu belirtildi. Köpeğin ölümüne sebep olan personeller hakkında ise işlem başlatıldığı açıklandı.

 Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde sokak köpeklerinin çocuklara saldırması sonucu 3’ü ağır, 6 çocuk yaralandı. Yaralı çocuklardan 2 yaşındaki Davut Sana ise yapılan müdahalelere rağmen tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

 

Öldürülen köpeğin yavruları annelerini kaldırmaya çalıştılar

Viranşehir ilçesinde gece saatlerinde belediye görevlilerinin sokak köpeklerini toplaması sırasında bir köpeğin öldürüldüğü iddia edildi. Köpeğin yavruları ise ölen annelerini kaldırmaya çalışması duygusal anlar bıraktı. Köpeğin belediye ekipleri tarafından isteyerek öldürüldüğünü iddia eden hayvan hakları savunucusu KİHAYKO mersin il temsilcisi, belediye ekiplerinin susturucu silahla köpeği öldürdüğünü belirtti. Bilgi almak için ise ilçe kaymakamlığını aradıklarını ancak bilgi vermek yerine kendilerini suçladıklarının altı çizildi.

 



Viranşehir Belediyesi, iddiaları yalanladı

Viranşehir Belediyesinin sokak hayvanlarına katliam uyguladığı iddialarını yalanlayan açıklama yapıldı. Belediye tarafından yapılan açıklamada, köpeğin silahla değil, bayıltıcı iğneyle vurulduğu belirtildi. Geçtiğimiz günlerde köpek saldırısı sonucu yaralanan 6 çocuktan birinin hayatını kaybettiği hatırlatılarak konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Halkımızın sorunlarıyla ilgili daha hızlı çözüm sağlama amacıyla kurmuş olduğumuz Viranşehir Belediyesi whatsapp ihbar hattına 26.04.2020 tarihinde sahipsiz sokak hayvanlarıyla ilgili şikayet gelmiştir. Bu şikayet üzerine yetkili personellerimizce olay yerine intikal edilmiştir. Olay yerinde tarif edilen sahipsiz hayvana rastlanılmıştır. Ekiplerimizce daha önce yaşanan olaylara benzer olayların tekrar yaşanmaması amacıyla sahipsiz ve kulağında küpesi olmayan hayvan kartuşlu tabanca ile bayıltılmıştır. Ekiplerimizce sahipsiz sokak hayvanının bayıltmak amacıyla vurmuş oldukları iğneyi, hayvanın vücudu kaldırmaması sonucu hayvan ölmüştür. Çeşitli internet sitelerinde yayınlanan susturucu tabanca ile sahipsiz hayvanların vurulduğu iddiası gerçeği yansıtmamakta olup asılsız iddialardır. Olay ile ilgili gerekli dikkat ve özeni göstermelerine rağmen üzücü olayın meydana gelmesine sebebiyet veren personeller hakkında gerekli idari işlemler başlatılmıştır.” ifadeleri kullanıldı.

 

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“Basın meslek etiğinin olmazsa olmaz unsuru ‘Kaynağından Teyit’ prensibine uyulmadan hazırlanan ve servis edilen söz konusu haberde, susturucu tabancayla sahipsiz sokak hayvanlarının vurulması haberi asılsız haber ve paylaşımlardır. Yapılan haberin amacı, kamuoyu nezdinde yanlış bilgilendirme maksatlı ve art niyetli ithamlarla Belediye Başkanlığımızla ilgili algı oluşturup halk nezdinde hizmetlerimizi kötüleyip itibarsızlaştırmaktır. Yaşanan talihsiz olaydan ötürü üzüntü içerisinde olup bir daha aynı olayın yaşanmaması için var gücümüz ile çalışacağımızı siz sevgili halkımıza beyan ederiz.”



Urfa Değişim

belediye köpeği silahla mı öldürdü? Şanlıurfa’nın viranşehir ilçesinde rağmen tedavi gördüğü hastanede Öldürülen köpeğin yavruları annelerini kaldırmaya çalıştılar köpeğin yavruları ise ölen anneleri viranşehir belediyesi iddiaları yalanladı