Belediyeler halktan geçer not alamadı!

TAKİP ET

3 milyon yakın nüfusa ve 13 ilçeye sahip olan Şanlıurfa'da vatandaşlar yerel yönetimlerden şikayetçi olduğunu, yeteri kadar çalışmadıklarını ve seçim vaatlerini yerine getirmediğini söyleyerek hizmet noktasında dert yandı.

Ak Parti’nin kalesi olmasına rağmen komşu illere göre birçok hizmetten mahrum bırakılan Şanlıurfa’da yerel yönetimlerin çalışması da yeteri kadar beğenilmiyor halk nazarında. Gazetemize konuşan vatandaşlar, yerel yönetimlerin hizmet noktasında sınıfta kaldığını ileri sürdü.

Gazetemizin mikrofonlarına konuşan vatandaşlar yerel yönetimler hakkında açtı ağzını yumdu gözünü, belediyeleri topa tutan vatandaşlar birçok belediyenin görevini yapmadığını söyledi.

Vatandaşlardan geçer not Mehmet Canpolat yönetimindeki Haliliye Belediyesi alırken Zeynel Abidin Beyazgül yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi adeta sınıfta kaldı.

“VİRANŞEHİR’DE ÇALIŞMA YOK”

Viranşehir’de yaşadığını söyleyen Mehmet Konak, Viranşehir Belediyesi’nin çalışmalarından memnun olmadığını söyleyerek belediyenin vatandaşı memnun edecek çalışmalar yapması gerektiğini vurguladı.

Mehmet Konak, “Viranşehir’de kalıyorum memnun değilim. Yani şu anda belediyesi çalışmıyor. Ama ben AK Partiliyim. Viranşehir’e bakması lazım. Biraz millete bakması, yani sokaklara bakması lazım, çarşıya bakması lazım. Sokaklara bakması lazım. Şu anda bizim sokaklar berbat, durumda” dedi.

“HALİLİYE ÇALIŞIYOR DİĞERLERİ ÇALIŞMIYOR”

Şanlıurfa’da sadece Haliliye Belediyesi’nin çalıştığını ifade eden İsmail Diken, diğer belediyelerin çalışma konusunda yetersiz kaldığını ifade etti.

İsmail Diken, “Hiçbir tanesi çalışmıyor, tek Halileye çalışıyor, Eyyübiye çalışmıyor, büyükşehir çalışmıyor. Turizm yolunu açtılar daha yapamadılar. Bir buçuk senedir yapamadılar. Belediye bir hizmet etmesi lazım, daha turizm yolunu açamadılar diğer seçim geldi.” şeklinde konuştu.

“HARRAN ÇALIŞIYOR DİĞERLERİ ÇALIŞMIYOR”

Harran’da yaşadığını aktaran Ali Karaaslan yerel yönetimlerin çalışma konusunda sadece Harran Belediyesi’ni takdir ettiğini Ak Parti Belediyelerin çalışma konusunda yetersiz kaldığını aktardı. Ali Karaaslan, “13 ilçemiz var bizim, büyükşehrimiz var. Ama on üç ilçe içerisinde en aktif belediyemiz Harran’dır. Harran en çalışkanıdır ittifak olduğu halde.” İfadesini kullandı.

SEN ESKİ BİR ŞARKISIN FAKIBABA!

Şanlıurfa’da Belediye Başkanlığı yaptığı süre zarfında tüm vatandaşların kahramanı olan Ahmet Eşref Fakıbaba Ak Parti’den ayrılmasına rağmen vatandaşlar çalışmalarını adeta mumla arıyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’tan memnun olmadığını söyleyen Mehmet Çimen, mumla Ahmet Eşref Fakıbaba’nın dönemini aradığını aktardı.

Mehmet Çimen yerel yönetimlerin çalışması hakkında şu ifadeleri kullandı: “Şu anda belediye başkanı olarak Beyazgül’den ben kesinlikle memnun değilim. Mehmet Kuş’tan da memnun değilim. Yaşım itibariyle hatırladığım kadarıyla belediye başkanı olarak Şanlıurfa da Ahmet Eşref Fakıbaba’dan başka belediye başkanı görmüyorum. Onun çalışmasını beğeniyordum. Şu an hiçbir hizmetleri yok. Ben Eyyübiye’de oturuyorum, Eyyübiye ile alakalı hiçbir çalışma yok. Çalışmalarını beğenmiyorum. “

“CANPOLAT BAĞLARBAŞI’NA GELSİN”

Şanlıurfa’da hiçbir yerel yönetimin görevini yapmadığını aktaran Mustafa Nahya, Bağlarbaşı Mahallesinde oturduğunu yolların bozuk olduğunu, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın gelip kendi gözüyle görmesi gerektiğini dedi.

Mustafa Nahya, “Hiçbirinden memnun değilim. Başta Zeynel Abidin. Çünkü kendi seçtikleri ilçelere bakıyorlar diğer taraflara bakmıyorlar. Belediyelikle alakaları yok. Yani kaldırım yapmakla, yol yapmakla, park yapmakla belediyelik olmaz. Belediye dediğin halkına hizmet edecek. Ya bugün vatandaşın ihtiyaçlarına yardımcı olacaklar.” yorumunda bulundu.

Şanlıurfa seçim vaatleri belediyeler