'Belediyeler usulsüzlükle gündeme geliyor!'

TAKİP ET

'Gönül isterdi ki belediyeler hizmetleri ile gündeme gelsin ancak Şanlıurfa'da bazı belediyeler usulsüzlükleri ile gündeme geliyor' diyen CHP Haliliye ilçe başkanı İbrahim Halil Alagöz, hizmetlerin yapılmadığını ve tek siyasetin yol kaldırım olduğunu iddia etti.

Bazı belediyelerin yüz kızartıcı konularla gündeme geldiğini iddia eden CHP Haliliye ilçe başkanı İbrahim Halil Alagöz, Şanlıurfa’da neredeyse hizmet yapılmıyor. Seçim vaatleri yerine getirilmiyor. Şanlıurfa’da AK Parti iktidarında yapılan tek siyasetin yol ve kaldırım siyaseti olduğunu vurguladı.

GRİ PASAPORTLA ÇIKANLAR GELMEDİ İDDİASI!
“Türkiye’nin birçok belediyesinde olduğu gibi Urfa’nın da birçok ilçe belediyesinde gri pasaport dediğimiz diğer adıyla hizmet pasaportu adı altında bazı etkinliklerle yurt dışına vatandaşlar götürülmüş ve bu gidenlerin nerdeyse tamamı geri getirilmemiştir” iddiasında bulunan CHP Haliliye ilçe başkanı Alagöz, gündeme ilişkin şunları söyledi: “İnsanlar bir şekilde ülkeden kaçırılmış diyebiliriz. Diğer bir konu ise Şanlıurfa’da gündeme oturan Eyyübiye belediyesinde işçi alımları oldu. Benimde medya üzerinde takip ettiğim bazı şahısların bunun üzerine listeler yapmış, o işe alınan personellerin birçoğunun belediye başkanlarının akrabaları, meclis üyelerin akrabaları, dost ve ahbapları olduğu görülmektedir. 

AKÇAKALE BELEDİYESİNE SORUŞTURMA AÇILDI
Akçakale belediyesinde usulsüz iş akışları bulunuyor.  Valilik, belediye tarafından yapılan ihalelerin usulsüzlükleriyle ilgili soruşturma başlattı.  Bunun dışında birde belediye başkanın yeğeni olduğu iddia edilen bir şahsın belediyeye ait zıhlı araç ile Suriye sınırında Suriye’ye ateş açtığı görüntüleri medyaya yansıması nedeniyle, bu yapılan usulsüz iş akışları hakkında Valilik tarafından soruşturma açılmıştır. Şanlıurfa olarak maalesef hukuka aykırı davranışlarla gündeme geliyoruz.” İfadelerini kullandı.

“CHP BELEDİYELERİNİ ÖRNEK ALSINLAR”
Türkiye Cumhuriyeti’nin sosyal devlet olduğunu söyleyen Alagöz, “Eğer sosyal bir belediyeciliği öğrenmek istiyorsalar CHP yönetiminde olan belediyeleri örnek alabilirler, buna örnek olarak İstanbul Büyükşehir belediyesini, Ankara Büyükşehir belediyesini ve diğer illerde ki belediyelerimizi de örnek alabilirler. Buna şöyle bir örnek daha vermek istiyorum Ankara Büyükşehir belediyesi internetsiz köy bırakmamıştır.  Vatandaşın esnafa olan fırın, bakkal, kasap, gibi borçlarını ödemelerini yapmaktadırlar. Buna ilaveten birde mağdur durumda olan vatandaşlara yardım edilmektedirler

‘SORUŞTURMALAR UZATILMADAN AÇIĞA ÇIKARILMALI’
Gündeme gelen bir takım usulsüzlükler hakkında elimizde bir bilgi ve karar yok. Fakat ortalıkta bu tür iddialar bulunuyor. Bu şüpheler güçlü kaynaklar olmalı ki, ilgili makamlar tarafından soruşturma başlatılmış. Eğer bu iddialar doğru değilse suç isnat edilen belediyelerin zan altında kalmaması için gerçekler açığa çıkarılmalıdır. Gerçekten bu ihlaller yapılmışsa halkın hakkı gasp edilmiştir. Devletin parası çarçur edilmiştir. Bu durumda her iki tarafta da haksızlıkların meydana gelmemesi için bu tür soruşturmaların sulandırılmadan, uzatılmadan en kısa sürede gerçekliğe kavuşturulmalıdır.

“BELEDİYELER AÇIKLAMA YAPMADI!”
Bazı belediyelerin usulsüzlüklerini dile getirdik, belediyeler doyurucu bir açıklamada bulunmasını bırakın, cılız bir açıklama bile kendilerinden gelmedi.  Bu da isnat edilen suçların, iddiaların gerçekliğini güçlendiriyor.” dedi.

ŞANLIURFA’NIN SORUNLARI YILLARDIR DEVAM EDİYOR
Şanlıurfa’nın Türkiye’nin sekizin büyük ili olduğunu kaydeden Başkan Alagöz, sözlerini şu sözlerle tamamladı, “ Kentimiz sadece coğrafi ve nüfus olarak büyük kalıyor. Gelişmişlik adına maalesef son sıradayız. Yıllardır aynı sorunlar devam ediyor. Eğitim, sağlık, mevsimlik işçi ve dedaş gibi sorunları saymakla bitmeyen sorunlar mevcut. Bu sorunlar bir türlü çözülmüyor en ufak bir adım bile atılmıyor. Şanlıurfa AK Parti iktidarına son yıllarda büyük bir destek verdi. Bunun neticesinde 8 milletvekili ve 12 ilçe belediyesi ile birlikte Büyükşehir belediyesini de verdi. Sadece Suruç belediyesi verilmedi ona da kayyum atandı. Buna karşılık Şanlıurfa bu partiye verdiğinin onda birini dahi almamıştır.”

E. Berfin Maçça / Urfa Değişim